Dag van de Geschiedenis – Festival avondprogramma

Dag van de Geschiedenis is een eendaags festival in het teken van Opstand.

Het avondprogramma voor volwassenen begint om 19:00 en duurt tot ongeveer 23:00 uur.

Avondprogramma: Voed de opstand!

Het avondprogramma van de Dag van de Geschiedenis staat bomvol activiteiten over opstandigheid, van ver weg tot dichtbij. Zo kan je jouw kennis van Bodegraven testen in de grote geschiedenisquiz of hoor je meer over de vele protesten en opstanden tijdens een lezing van Cock Karssen. Kijk door de ogen van reiziger Lieve van Ollefen naar onze streek, ervaar de veelzijdigheid van kunstenaar Lucas van Leyden of zoek het verderop tijdens de voordracht van Syriër Mohammed Abeed Allal met zijn gedicht ‘Ik weiger te reizen’. Ook kan je het dichter bij jezelf zoeken tijdens het filosofisch café om te ontdekken wat jouw eigen opvattingen en vooronderstellingen zijn.

Liever wat luchtiger? Bezoek de tentoonstelling van SAM over het sociale werk van vroeger, waarbij de hulp verder strekt dan alleen het geven van aalmoezen. Of luister naar het verhaal achter Eugène Delacroix, waar haar ontblote borsten op het slachtveld het toonbeeld werden van de Franse Revolutie en hoe Germaine de Staël haar heeft geïnspireerd.

Als je iets actiefs zoekt, is de workshop ‘Opstandige Woorden’ zeker iets voor jou. Ga aan de slag om iets te schrijven met een geheime boodschap: hoe zorg je ervoor dat niet iedereen de opstandigheid leest maar de boodschap wél de juiste personen bereikt? Of wil je iets muzikaals? Kom genieten van warme jazzklanken met beeld, geluid én korte toelichting over de rol die vrouwen in de jazzwereld speelden. Verscheidene Bodegraafse muzikanten treden live op tijdens de hele avond en de afterparty.

Mis deze bijzondere avond niet en koop een passe-partout voor 15 euro. Hiermee kan je alle activiteiten bezoeken in het avondprogramma van 19.00 tot 23.00 uur in het Evertshuis. 

Meer informatie

Kan je nog niet kiezen wat je allemaal wilt meemaken of wil je meer weten over de activiteiten? Ga voor het volledige dag- en avondprogramma naar www.toeninbr.nl. Hier kan je ook passe-partouts  kopen.

 

Zaterdag 20 oktober – avondprogramma

Aanvang: 19:00 – 23:00 uur 

Entree: Festival passe-partout volwassenen €15,00