Expositie Désirée Verkerk en Frida Badoux

Het Evertshuis opende op zondag 11 oktober 2015 haar nieuwe expositie. Dit keer met realistisch fijnschilderwerk van Desiree Verkerk en ‘Objets Trouvés’; beeldend werk van Frida Badoux. 

Kunstenaar Gerard Huysman en fotograaf Jan Everhard, kenners van het werk vanVerkerk en Badoux, introduceren op zondagmiddag deze veelzijdige en verrassende dames. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Laura van der Sman. U bent hiervoor van harte uitgenodigd! Kom langs, geniet van het mooie werk en maak kennis met de kunstenaars.

Desiree Verkerk woont in Reeuwijk. Ze schildert realistisch met sober kleurgebruik. Met haar focus op kleine details vestigt ze de aandacht van de kijker op het onderwerp van haar doeken. Desiree haalt haar inspiratie uit de dagelijkse dingen. Haar onderwerpen zijn divers en persoonlijk. Voordat ze een schilderij op het doek of paneel heeft, gaat er een heel proces van schetsen aan vooraf om tot de juiste compositie te komen. Desiree Verkerk is in 2003 afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie. Ze exposeert regelmatig in toonaangevende galeries.

Frida Badoux laat met haar ‘Objets Trouves’ een verzameling melancholieke assemblages zien, die zijn samengesteld uit tweedehands en gevonden voorwerpen, het drijfhout van de massacultuur zoals zij dat ziet. Terugkerend thema zijn de porseleinen poppenhoofdjes. Geplaatst in een nieuwe omgeving vertellen ze elk een fascinerend verhaal. Frida Badoux maakte in de jaren zeventig deel uit van de avant-garde die het Amsterdamse modebeeld bepaalde. Ze ontwierp kleding voor de hippe incrowd. Ook is ze ontwerpster van accessoires en juwelen.

De feestelijke opening vindt plaats op zondagmiddag 11 oktober om 16.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.

verkerk en badoux