Edwin Rutten & Misha Fomin – Familieconcert ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ (7+)

HERFSTVAKANTIE TIP!
Weet jij van welk kinderprogramma Edwin Rutten bekend is? Stuur je antwoord naar communicatie@evertshuis.nl en je krijgt een tweede ticket gratis voor het familieconcert ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ op woensdag 23 oktober om 19.00 uur!  (op=op!)

Edwin Rutten is verteller en schrijver, Misha Fomin is de pianist van dit bijzondere familieconcert. Zij vliegen op één vleugel langs het meesterwerk van Modeste Moessorgski. De Schilderijententoonstelling is een van de meest spraakmakende pianocomposities van de negentiende eeuw. Mede door de bewerking voor symfonieorkest door Maurice Ravel werd het werk een grote klassieke hit.

Tijdens het familieconcert staan er tien schilderijen van Modeste Moessorgski centraal. Edwin heeft hierbij de verhalen geschreven. De muziek is gebaseerd op de schilderijen van Victor Hartmann. Tijdens het concert worden onder andere enkele geheimen van de piano onthuld: De pedalen, de snaren, de hamertjes, de zwarte en de witte toetsen, het touché. Ook wordt de vraag gesteld: ”Wie was Moessorgski?” 

Het familieconcert ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ is een muzikale belevenis voor ‘volwassenen en andere kinderen’ en onderdeel van de EVERTSHUIS JEUGDTHEATERDAG. 

Voorproefje? Ga dan naar DEZE LINK>>

 

WOENSDAG 23 OKTOBER 2019

Genre: Jeugd & familie (7+)

Aanvang: 19:00 uur

Entree: € 11,50