Poppentheater Dubbele Jan – Een huis voor Harry (3-6 jaar)

Deze voorstelling is een samenwerking tussen Bibliotheek De Groene Venen, The Read shop Karssen en het Evertshuis.

‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers (Querido) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen. Poppentheater Dubbele Jan speelt deze  interactieve voorstelling voor de allerkleinsten, gebaseerd op dit prachtige prentenboek in de theaterzaal van het Evertshuis. 

Op 23 januari 2019 starten voor de zestiende keer de Nationale Voorleesdagen. Traditioneel gebeurt dat met het Voorleesontbijt: tal van bekende (en onbekende) voorlezers zullen op scholen en kinderdagverblijven de dag beginnen met voorlezen. 

Het verhaal

Harry de huiskat doet niets liever doet dan binnen zitten. Harry komt nooit buiten. Tot vandaag. Vandaag verleidt Vera Vlinder Harry om buiten te spelen. De kinderen uit de zaal mogen zelfs kiezen wat ze gaan doen. Tikkertje? Verstoppertje? Roep het maar! Doe je mee?  

Al spelend raakt Harry steeds verder van huis. En dan ineens is Vera Vlinder verdwenen. En de kinderen ook. Harry is alleen. Waar is Vera? En waar is zijn huis eigenlijk? Harry zoekt hoog en Harry zoekt laag. Harry zoekt links en Harry zoekt rechts. Weg is Vera en weg is zijn huis. Harry is verdwaald. Kunnen de kinderen in de zaal Harry helpen de weg naar huis terug te vinden?

Een vrolijke en aaibare meespeelvoorstelling met liedjes. Kom je meespelen en Harry helpen? 

Woensdag 6 februari 2019

Aanvang: 15:00 uur 

Entree: € 7,50*

*er zijn max. 125 plaatsen in de theaterzaal, voorstelling duurt ongeveer 35 minuten.