Cadeau Expositie

Wegens succes geprolongeerd! DE CADEAU EXPO

De FEESTELIJKE OPENING is op ZATERDAG  10 NOVEMBER om 15.30 uur.

Door Esther Didden (culturele projecten, programmering Evertshuis) en met muzikale medewerking van Ben Oldenburg aan de piano.

In deze vrolijke en veelzijdige expositie kunt u kunst kijken, uw keuze maken, betalen en meteen meenemen. Een mooie gelegenheid voor een bijzonder sinterklaas- en/of kerstcadeau. Dit jaar zijn er weer 5 nieuwe enthousiaste  kunstenaars met betaalbare kunstobjecten.

DE KUNSTENAARS

Lieke Zwijsen, Bergen, Noord Holland:

Meisjes van 16 spelen een belangrijke rol in haar schilderijen. Deze leeftijdsfase intrigeert haar: het proces voorafgaand aan de volwassenheid. Haar werk is kleurrijk en haar lange meisjes vullen letterlijk en figuurlijk de ruimte. Lieke maakt gebruik van verschillende technieken en materialen. Zij gebruikt acrylverf, Japanse inkt, papier en stof. De Delfsblauwe tegels van Lieke zijn tafereeltjes met humor en een Hollandse tint, een lust voor het oog. Ook maakt ze collages op hout, met gebruik van fotomateriaal.

 

Anke van der Geest, Gouda:

Klei is prachtig materiaal om mee te werken, vindt Anke. Het geeft haar veel inspiratie. De organische vormen komen tot stand door intuïtief om te gaan met het materiaal. Dunne, fragiele bloemvormen maken deel uit van haar werk en zij ziet mogelijkheden om keramiek te combineren met ander materiaal. Visvormen ontstaan door hout en keramiek in een constructie met elkaar te combineren. De levendigheid van het oppervlak is een belangrijk aspect in de vormgeving.

 

Lidy Ponte, Emmeloord:

Lidy werkt graag met ongebruikelijke materialen, zoals blik en verpakkingsmateriaal en vooral veel ijzerdraad. Zo ontstaan beeldjes van sporters en muzikanten. Ze vindt het een uitdaging om met dit eenvoudige materiaal, karakteristieke houdingen uit te beelden. Door wat gekronkeld draad te gebruiken en hier en daar een gekleurd vlakje toe te voegen, krijgen de beeldjes een vrolijke en wat komische uitstraling.

Van de draadfiguren maakt ze ook wandobjecten, waarbij de figuren op een canvasdoek of in een houten baklijst gemonteerd worden.

 

 

 

Erna Wiggermans, Alkmaar:

Erna is een veelzijdige kunstenaar. Haar kunst is kleurrijk en sprookjesachtig. Zij maakt lichtobjecten die grotendeels bestaan uit wat mensen wegdoen. Dat is haar passie. Erg verrassend zijn de vreemde vogelbeesten, hele vrolijke diertjes waar je zomaar van in de lach schiet of door vertederd raakt. Deze vrolijke vreemde vogels/beesten zijn lichtobjecten en gemaakt van gerecyclede materialen, soms gewoon op straat gevonden. 

Alles vind je in haar werk terug, parfumflesjes, sieraden, onderzettertjes, knikkers, kralen. Haar klokken, spiegels en sieraden zijn erg leuke cadeaus.

Karin de Bruin, Gouda:

Karin maakt prachtige engelkaarsen, gemaakt van restkaarsvet, dus een echt recycling product. Haar hand gedompelde kwaliteitskaarsen met lange branduren, zijn in alle maten te bestellen. Leuk om te weten: Karin was jarenlang eigenaar van de bijzondere woonwinkel ‘De Pompoen’ in de Kerkstraat in Bodegraven.