Expositie – Kunst in vrijheid

KUNST IN VRIJHEID

De expositie wordt geopend op zaterdag 10 februari 2018 om 14.30 uur en duurt tot 22 maart 2018. 


Thema- expositie met vijf kunstenaars:

Ines Laith (Bagdad, Irak) heeft van jongs af aan een fascinatie gehad voor kleuren. Zij verbeeldt haar herinneringen in een mix van Babylonische stijlen, figuren en gezichten op doek. Haar ervaring heeft geleid tot nieuwe vormen en technieken.

“de onbevangenheid van kinderen en het onderzoekende van jongeren inspireert mij. Elk doek is een verhaal uit mijn geschiedenis”.

 

 

Nosrat Mansouri Gilani (Teheran, Iran) maakt reliëfs die hij altaren noemt. Zijn altaren zijn gemaakt van blik en ijzer, materialen waarvan men in de derde wereld speelgoed maakt.

“mijn kunst ontstaat in de context van twee omgevingen, die van het vluchten en mijn nieuwe omgeving. Daar ben ik hartstikke blij mee. Twee goudmijnen! Mijn werk is het product van alles wat ik met mij meedraag”.

 


Mosab Anzo
(Aleppo, Syrië) woont en werkt in Rotterdam. Naast olieverf en acryl verwerkt hij een grote variatie van andere materialen. Het gaat hem daarbij om de expressieve waarde van verschillende kleuren en materialen. Hij ervaart hier een groot gevoel van veiligheid, een goede basis om te werken.


“gecamoufleerde formaties vormen de doordringende kern van mijn werk”.

 

 

 

Salam Djaaz (Bagdad, Irak) tekende al toen hij nog heel jong was, zo herinnert hij het zich. Hij bewondert de werken uit oude culturen, de verhalen en de artefacts, leest erover en bestudeert de materialen. De wereld van de mens, zijn gevoel, de wereld om hem heen staan centraal in het werk van Salam.

“mijn inspiratie komt van twee belangrijke stromingen: de oude Mesopotamische en Assyrische culturen van het Midden-Oosten en het leven zelf. Mensen zijn mijn andere inspiratiebron, in ieders leven moeten mensen leren omgaan met allerlei moeilijke situaties”.

 

 

Arjeta Mala (Peja, Kosovo) is altijd op zoek naar de perfecte harmonie van vormen en lijnen. Na haar opleiding in de richting van grafische vormgeving werkt zij als vrij kunstenaar. Haar werk is gericht op abstract-expressionistische kunst met een uitgesproken gevoeligheid voor het materiaal waar zij mee werkt.

“geluiden en tekens, gemarkeerde schets van een pijnlijk én gelukkig leven zijn in mijn geheugen gestempeld”. 

 

 

 

 

 

U bent van harte welkom tijdens de opening van deze expositie op zaterdag 10 februari om 14.30 uur.
Paul Hagayi uit Congo vertelt zingend over zijn leven en begeleidt zichzelf op gitaar.

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt in samenwerking met de Werkelijkheid: een netwerk van ondernemende kunstenaars van over de hele wereld en van alle kunstdisciplines.