Expositie: Marianne Y. Naerebout

Op zondag 21 september 2014 stapt u het Evertshuis binnen in een “wereld vol kleur”. 
De expositie van Marianne Y. Naerebout  met haar kleurrijke collectie aan kunstwerken wordt dan geopend. De Swiffers, 2 muzikale huisvrouwen op zekere leeftijd die er stiekem altijd van blijven dromen om beroemd te worden  zullen deze middag extra kleur geven met hun liederen over het leven.
 
Marianne Y. Naerebout woont het grootste deel van haar jeugd in Curaçao.
De beginjaren van haar leven zijn dus enorm beïnvloed door de tropen. En alles wat daarbij komt, zee, zon en strand, palmbomen, cactussen, steelbands, maar bovenal kleur en nog eens kleur. Kleur in de mensen en hun kleding, kleur in hun huizen, kleur in de natuur en zelfs kleur in de taal en de muziek. Niet vreemd dat zij daarom als kunstenares zo op kleur gericht is, het vormt de rode draad in haar leven.
 
Zij voltooit de Pedagogische Academie te Rotterdam, studeert aan de Kunstacademie St. Joost te Breda. Toch weer getrokken door het buitenland woont en exposeert zij na haar studie in landen als Israël, Oman, Syrië, Maleisië en Gabon, landen die haar inspireren, wat tot uitdrukking komt in haar schilderijen en sculpturen.
 
Als internationaal bekend kunstenaar is zij onderwerp van radio- en televisie-interviews en verschijnen er overal artikelen over haar werk. Zij werkt met niet te stuiten energie aan vrije uitingen alsmede aan opdrachten van overheden, bedrijven en particulieren. Vanaf 1997 is zij actief vanuit haar ateliers in Breda, NL en Ft. Lauderdale, U.S.A. In 2007 voegt zij hier ateliers in Italie en Tanzania aan toe.
 
Haar kunst heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen in verzamelingen van musea, kunstgaleries, verzamelaars en kunstliefhebbers die gewoon verliefd worden op haar kunstwerken.
  
Met trots nodigt de expositiecommissie Evertshuis u uit om op zondagmiddag 21 september om 16.00 uur kennis te komen maken met het werk van Marianne Y. Naerebout en weg te dromen  in deze wereld van kleur. Deze expositie zal geopend worden door de wethouder cultuur van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, dhr. Dirk-Jan Knol. Tevens zal de kunstenares zelf het een en ander over haar werk vertellen en ons meenemen in haar zoektocht naar kleur.
 
U wordt van harte uitgenodigd voor deze feestelijke middag, voor iedereen vrij toegankelijk.