Expositie Fred Hemmes en Leo Gerritsen

De expositie ‘HEMMES en GERRITSEN’ is te bezichtigen tijdens openingstijden van het Evertshuis. Toegang is gratis.

Van zaterdag 18 mei 2019 tot donderdag 4 juli 2019*

DE KUNSTENAARS:

Fred Hemmes

Zijn grote passie is het aquarel schilderen van landschappen. “De grote constante in mijn werk is het landschap met de vele mogelijkheden die dat thema te bieden heeft. Soms schilder ik weidse vergezichten, dan weer zoom ik in op details, een plas water, een bomengroep of de aarde zelf.” 

Voor meer info: www.fredhemmes.nl

Leo Gerritsen

Kunst in vogelhuizen, architectonische constructies.

“Vanuit mijn kunstopleiding ben ik mij gaan bezig houden met het bouwen van architectonische objecten uit cortenstaal. Bouwsels voor buiten, met een eigenzinnige uitstraling. Eigenwijs en autonoom van karakter. Maar naast deze eigenzinnigheid zit er ook een functionele kant aan mijn objecten. Nieuwsgierige vogels kunnen dit ontdekken en erin gaan nestelen. En zo wordt de natuur onderdeel van de kunst.”

Voor meer info: www.leogerritsen.eu 

 

 

*De expositie wordt op donderdag 16 mei ingericht. Op zaterdagochtend 18 mei voorafgaand aan de KUNSTMARKT (11-17:00 uur) wordt de expositie geopend door Lia Veelenturf. Een mooie, gezellige en creatieve dag in het Evertshuis, want ’s avonds wordt om 20:00 uur het NIEUWE THEATERPROGRAMMA 2019-2020 gepresenteerd. U bent de hele dag van harte welkom! De toegang is GRATIS.