Expositie – Mieke de Haan en Jan Stigt

Mieke de Haan (1962) studeerde af aan academie st. Joost te Breda, afdeling (mode)illustratie.   

mieke-de-haan-acryl-op-linnen_verspreiding

Mieke de Haan is geïnteresseerd in het verleden dat doorwerkt in het heden. Ze is nieuwsgierig naar dingen die niet zijn wat ze lijken te zijn en ze
zoekt naar verborgen lagen onder de oppervlakte van de dagelijkse realiteit.  
Haar werk is altijd geworteld in de werkelijkheid. Ze schildert haar herinnering aan die werkelijkheid.

Mieke laat ze zich inspireren door tijd en ruimte. Door verlaten gangen en kamers in oude gebouwen. De bijna tastbare leegte in deze ruimtes raakt haar.

‘Als ik opzij stap, zie ik de tijd gaan. Ik volg haar door lege ruimtes. Soms kom ik mensen tegen, soms ontmoet ik alleen hun schaduwen. Of hoor ik hun stemmen, heel ver weg in het gebouw.
De tijd ademt in haar eigen ritme vele levens, ook dat van mij. Het onzichtbare verleden dat in de ruimte resoneert, speelt in mijn schilderijen een grote rol. 
De verhalen van nu en voorbije tijden vinden mij en ik reageer daarop in mijn werk.’ 

 

Jan Stigt (1961) studeerde cum laude af aan academie st. Joost te Breda, afdeling architectonische vormgeving.

Jjan-stigt_lichtobject_staal-en-wolan Stigt heeft een veelzijdige ontwerppraktijk. Hij ontwerpt interieurs voor particulieren en bedrijven, speciale meubels, objecten, tentoonstellingen
en houdt zich bezig met de vormgeving van evenementen. Hij werkt veel voor geëngageerde instellingen die kunst en cultuur voor een breed publiek toegankelijk maken.

 

Het verrassende gebruik van materialen en toegepaste technieken maakt hem onderscheidend.
Zijn ontwerpen kenmerken zich door functionaliteit, waarbij strakke lijnen gemixt worden met organische vormen. Hij zoekt naar toepassingen van vorm en functie die een stap verder gaan dan het gangbare.