Fabulous!

Over Fabulous!
Koor Fabulous! is een ambitieus koor uit Bodegraven dat bestaat uit circa 70 enthousiaste zangeressen van begin 20 tot begin 70.
Fabulous! is als Het Popkoor in 2007 ontstaan uit een samenwerking tussen Muziekvereniging Semper Avanti en Cultureel Centrum Het Evertshuis in Bodegraven. Sinds januari 2013 is het koor, als gevolg van het opheffen van de muziekvereniging, een werkgroep binnen het Evertshuis. Drie leden van het koor zorgen voor de dagelijkse gang van zaken.

De dirigent
Koor Fabulous! valt onder de bezielende leiding van dirigent Maurits Draijer. Maurits – zelf zanger, stempedagoog en dirigent bij diverse andere koren – weet de dames met de nodige humor muzikaal telkens weer op een hoger niveau te brengen. Hij begeleidt het koor zelf op de piano. Samen met de repertoirecommissie maakt hij de keuzes voor de muziek. Meer informatie over Maurits Draijer is te vinden op de website van Zangstudio Voorburg.

Repertoire
Het repertoire wisselt regelmatig en bestaat uit diverse muziekstijlen, waaronder pop, rock, soul, musical en a capella. Ook staan diverse kerstsongs op het repertoire. Over het algemeen wordt er gezongen in het Engels en vierstemmig.
Mooie songs als All of me van John Legend en Jar of hearts van Christina Perri, de soulvolle medley met songs van Aretha Franklin, genaamd Queen of Soul, het Afrikaans klinkende Adiemus van componist Karl Jenkins en een prachtige medley met muziek uit Les Misérables zijn enkele voorbeelden uit het afwisselende repertoire.

Repetities
Er wordt iedere week op maandagavond van 20.00 – 22.00 uur gerepeteerd in de theaterzaal van het Evertshuis, Julianastraat 4 in Bodegraven. In de maanden juli en augustus is een zomerstop en ook in de kerstvakantie wordt er doorgaans niet gerepeteerd.

Tijdens de repetities wordt er serieus en hard gewerkt aan het instuderen en verfijnen van het repertoire, maar bovenal hangt er een gezellige sfeer en is het fijn om met elkaar te zingen. Met behulp van digitale oefenbestanden wordt er door de leden ook thuis muziek ingestudeerd.

Meedoen
Denk je dat het koor misschien ook iets voor jou is? Kom dan gerust één of twee repetities bijwonen en meezingen! Stuur van tevoren wel even een e-mail naar info@koorfabulous.nl, zodat we weten dat je komt. We ontvangen je dan, maken je kort wegwijs en zorgen dat er een map voor je klaarligt, zodat je lekker mee kunt zingen.
Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je graag lid worden dan volgt eerst een korte stemtest met de dirigent om te kijken in welke stemgroep jij het beste past.

Meer informatie en contact
Interesse om eens mee te komen zingen? Of om te komen luisteren tijdens een concert of optreden? Of wilt u het koor boeken voor een optreden? Neem dan even contact op via info@koorfabulous.nl

Bekijk voor een voorproefje de optredens op www.youtube.com/koorfabulous en blijf op de hoogte door ons te volgen op https://www.facebook.com/koorfabulous/


Aankomende optredens
Het koor laat regelmatig van zich horen tijdens concerten en korte optredens in Bodegraven en omstreken.

Op zaterdag 21 april 2018 geeft het koor ter ere van het 10-jarig bestaan een jubileumconcert. Koop snel een kaartje en vier het jubileum met ons mee!

Voorgaande optredens
Het meest recente optreden van Fabulous! vond plaats op 18 maart jl. tijdens het Promsconcert van Excelsior ‘Seasons & Sentiments’ in Woerden. Het koor fungeerde daar als achtergrondkoor, maar mocht ook enkele eigen liedjes ten gehore brengen. Het evenement was een groot succes. Een korte terugblik, foto’s en enkele filmpjes zijn te vinden op de Facebookpagina van Fabulous!

170318-16hw-excelsior-proms-m

 

 

Zondag 13 december: Kerst sing-a-long in het Evertshuis Het Kerstconcert van Fabulous! was een groot succes! In een uitverkochte zaal genoot het publiek van  prachtige nummers als Christmas Shopping Blues, That’s Christmas to me en Have yourself a Merry Little Christmas. Er waren solo’s zanger en dirigent Maurits Draijer en van diverse koorleden.

Na de pauze was de beurt aan het publiek: tijdens een half uur durende Sing-along in de foyer werden onder andere Winter Wonderland, Merry Christmas Everybody van Slade en een Kerstmedley gezongen. Ruim 300 mensen deden hier aan mee.

> Luister en kijk naar het concert!

Vrijdag 26 juni 2015:
Breevaartconcert

Zaterdag 11 oktober 2014:
Concert met Symphoenix, een symfonisch orkest uit Hillegom Eerst optreden in het Evertshuis onder leiding van de nieuwe dirigent Maurits Draijer. De avond was een groot succes en het publiek reageerde zeer enthousiast. Het koor en het orkest traden afzonderlijk op, maar ook gezamenlijk. Na de pauze liet het publiek van zich horen tijdens de Beatles-sing-a-long.

fabulous! optreden okt.2014

Zaterdag 11 oktober 2014:

Fabulous! verzorgde zondag 18 mei op het Forte Muziekfestival een spetterend optreden.