Geschiedenisbus Hoorn en Broek op Langendijk

kunstbus-okt-2017-01

In het kader van oktober, maand van de geschiedenis, rijdt de kunstbus éénmalig ook op zaterdag. Deze reis is vooral bedoeld voor (groot)ouders met kinderen die samen willen genieten van de beide musea. Kinderen van 6 tm 12 jaar betalen een aangepast bedrag t.w. € 5.00, maximaal 2 kinderen per volwassene.

Museum van de 20ste eeuw is gespecialiseerd in alles wat met de 20ste eeuw te maken heeft. Dit loopt uiteen van interieurs, speelgoed, kantoorapparatuur, beeld- en geluidsapparatuur en allerlei typische gebruiksvoorwerpen. Het museum is als het ware een tijdreis voor jong en oud. De jeugd kan in de woonkamer van opa en oma kijken of een oud klaslokaal bezoeken. Door middel van een audiotour kan de bezoeker in vogelvlucht luisteren naar de ontwikkelingen van de afgelopen 100 jaar. Oude radiofragmenten , hits van vroeger komen voorbij. Nooit eerder veranderde er in 100 jaar zoveel. Juist dat maakt de periode van 1900 tot heden zo interessant.

De Broeker Veiling in Broek op Langedijk is de oudste doorvaartgroenteveiling ter wereld. Op deze historische plaats is in 1887 bij de Bakkersbrug in Broek op Langedijk het veilen bij afslag ontstaan; het systeem dat vandaag de dag nog bij grote veilingen zoals in Aalsmeer wordt toegepast. In het historisch veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd, wordt de herinnering aan vroeger tijden levend gehouden. Varend in een van de nostalgische Langedijker akkers is het buitenmuseum te bekijken. Een leuk en leerzaam museum voor jong en oud. Voor de kinderen is er het spannende pakhuis van Sinterklaas!

Bij deze reis is een lunchpakket inbegrepen. U krijgt het pakket in de bus uitgereikt.
Dit lunchpakket is mogelijk gemaakt door Rabobank Rijn en Veenstromen Bodegraven.

Zaterdag 21 oktober 2017 
Vertrek:  9.00 uur – Station Bodegraven
Entree: € 37,50 / € 26,50 met museumkaart
               kinderen 6 t/m 12 jaar € 5.00
               maximaal 2 kinderen per volwassene