In de Kern

IN DE KERN
VERHALEN DIE VERBINDEN

In 2019 bestaan we dertig jaar. Dat is voor ons reden om uit te pakken met een project dat zowel de verschillende kernen als generaties met elkaar verbindt, met de passende projecttitel ‘In de kern, verhalen die verbinden’.

In 2017 zijn de voorbereidingen al begonnen. Twee makers, Michiel van de Burgt en Richard van Roessel, zijn de afgelopen anderhalf jaar op zoek gaan naar levensverhalen van bewoners uit de dorpskernen. Wij gaven hen de opdracht mee om, met deze verhalen als uitgangspunt, een belevingsroute te creëren.
Het werkgebied van Michiel was Waarder, Driebruggen en Nieuwerbrug. Richard bezocht Reeuwijk-Dorp en Reeuwijk-Brug. Beide hebben de verschillende kernen intensief bezocht en veel mensen gesproken. De twee belevingsroutes die ze hebben ontwikkeld zijn bijna af, en in het weekend van 14 en 15 juni kan je de routes bezoeken.

Michiel van de Burgt is theatermaker en als vanzelfsprekend bevat zijn route enkele mini-voorstellingen. Het publiek neemt plaats in een bus van busmaatschappij Verhoef en dan kan de beleving beginnen. Het publiek krijgt onderweg bezoek van de voormalige wijkverpleging, Romeinse ridders te paard en iemand die nog met een ouderwetse strippenkaart op stap wil.
Voormalig Nederlands kampioen Luchtdirigeren Richard van Roessel ontwierp een route vol muziek; van orkesten tot singer-songwriters en een smartlap.

De route Driebruggen – Waarder – Nieuwerbrug duurt een uur en is alleen af te leggen door een kaartje te kopen voor de bus. Dat kan via onze website.
De bus vertrekt elke 45 minuten.
Vrijdag 14 juni: van 19.00 – 21.15 uur
Zaterdag 15 juni: 10.00 – 17.30 uur

De route Reeuwijk-Brug – Reeuwijk-Dorp, kan zowel per bus als per fiets worden afgelegd. Voor de bus zijn tickets te koop op onze website. Een rit duurt maximaal 1,5 uur.
Zaterdag 15 juni: 10.00 – 17.30 uur