Kunstbus – Het Hof van Nederland & Gorcums Museum

gorcumsmuseum gerard van kuijl - musicerend gezelschap groot1

Wijziging bestemming Kunstbus op 16 februari 2017

In het eerder verschenen programma van de Kunstbus staat dat op 19 februari het Museum in Gorinchem wordt bezocht en het MOTI museum in Breda. Helaas heeft het laatstgenoemde museum ons laten weten in februari nog midden in een verbouwing te zitten en ons dus niet kan ontvangen.

Een alternatief was snel gevonden: Het Hof van Nederland in Dordrecht stelt graag haar deuren open voor de deelnemers aan de kunstbusreizen.

Het Hof van Nederland kreeg recent nog veel belangstelling van onze Koninklijke familie toen zij op Koningsdag een bezoek brachten aan Dordrecht. In dit museum is in feite de hele geschiedenis van ons land terug te vinden. Zo zitten bezoekers bijvoorbeeld op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Een belangrijke gebeurtenis, die aan de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland van nu. En dit is slechts één van de verhalen die in het museum worden verteld. Kortom, een bijzondere ervaring en wij zijn blij dat we dit aan onze deelnemers kunnen laten zien!

Gorcums Museum te Gorinchem

Het Gorcums Museum is een veelzijdig museum. Het vertelt de geschiedenis van de stad, heeft een verzameling Gorcumse schilderijen uit de Gouden Eeuw, en laat Gorcumse kunst  van nu zien. Er zijn altijd tijdelijke tentoonstellingen over kunst, vormgeving en geschiedenis.
Het Gorcums Museum heeft een overzicht van de geschiedenis vanaf de Middeleeuwen  Met de Martelaren, de strijd tegen het water, de vestingwerken en portretten van bekende en onbekende Gorcumers, tot de onnavolgbare burgemeester Van Rappard toe.
U maakt kennis met schilderijen van de zeventiende-eeuwse meesters die Gorinchem heeft voortgebracht, zoals Abraham Bloemaert, Gerard van Kuyll en Jan Meerhout. Daarnaast zijn er werken van kunstenaars die in de twintigste eeuw in Gorinchem hebben gewoond en gewerkt, zoals Ad Dekkers, Jan van Munster en Peter Struycken.

Donderdag 16 februari 2017
De bus vertrekt om 09.00 uur van station Bodegraven
De kosten voor deze reis bedragen € 35,00, met museumkaart betaalt u € 25,00. Dit is inclusief toegang, een rondleiding, vervoer en een kopje koffie of thee.