Kunstenaars uit de regio

expo-regio-1

De kick-off van het nieuwe culturele seizoen vindt plaats op vrijdag 2 september. De avond met als titel ’Evertshuis Presenteert!’ is een prachtige gelegenheid om ook de nieuwste expositie te openen.

De gratis toegankelijke avond start in de theaterzaal, waar gastvrouw Bea Laport de bezoekers door een bomvol programma leidt. Pianist Guus Westdorp bijt samen met zanger Ernst de Corte de spits af. Zij brengen het welbekende repertoire van Jules de Corte ten gehore. Daarna vindt de opening van de expositie plaats. 

Direct hierop aansluitend vindt een doorlopend programma plaats. Drie kwartier lang hebben de bezoekers tijd om uit te waaieren door het gehele pand van het Evertshuis. Op zoek naar boeiende informatie, previews of een kijkje achter de schermen. Ook is er dan gelegenheid voor een meet & greet met de vier kunstenaars van de expositie. 

Het derde deel van het programma vindt weer in de theaterzaal plaats. Cabaretier Pieter Jouke weet vast de lachers op zijn hand te krijgen. Ap Quist geeft een voorproefje van zijn muzikale fotodrieluik dat later dit jaar plaatsvindt en de zangeressen van Fiere Vrouwen laten horen waarom ook hún voorstelling de moeite van een bezoek waard is. Iets voor half elf sluiten we af in het Grand Café waar het glas kan worden geheven met de sfeervolle muziek van Klezmerband Nigun op de achtergrond.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn op deze feestelijke avond!

De kunstenaars van deze expositie zijn:

Carry Dekker-Mol
De uit Reeuwijk afkomstige Carry Dekker-Mol werkt uitsluitend met handvormen. Haar werk is strak en heeft in beginsel steeds een gebruiksfunctie. Er komen regelmatig invloeden van architectuur in naar voren. Subtiel en vaak alleen met aanduidingen van details. Zij experimenteert wel met andere vormen, omdat zij zich daar ook in wil uiten.

Ton van Gilst
De in Zuid-Afrika geboren kunstenaar Ton van Gilst maakt zowel figuratief als abstract werk. Thema’s in zijn werk zijn ’de essentie van het leven’ en ’mensen in interactie met hun omgeving’. Ton van Gilst woont en werkt in Alphen aan den Rijn. Zijn werk is veelal van ijzer in combinatie met andere materialen en vaak groot van formaat. Het betreft krachtige werken met symbolische betekenis. 

Ap Quist
Ap Quist, uit Bodegraven, kijkt op een aparte manier naar zijn onderwerpen. Zijn uitdaging ligt in het vastleggen van emotie en gevoel van gewone, alledaagse en vooral oude, doorleefde objecten. Roest en oud hout zijn daarbij favoriet. De door hem gemaakte foto’s vertellen vaak hun eigen verhaal of roepen een spanning op die het gewone verheft tot iets aparts. 

Leo van der Vlist
Kunstschilder Leo van der Vlist is geboren en getogen bij buurtschap ’de Molenbrug’. De Bodegraver schildert realistische en herkenbare taferelen uit zijn directe omgeving. In navolging van de grote schilders uit het Hollands Impressionisme van de late 19e eeuw, werkt hij graag ’en plein air’. Al schilderend in de buitenlucht vangt hij de atmosfeer en het licht van de natuur in één keer in olieverf.

De expositie ’Kunstenaars uit de regio’ is te zien t/m 5 oktober 2016 in het Evertshuis. De opening is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden. www.evertshuis.nl, tel. 0172-618484.