Marjan Smit en Edith Snoek

Het Evertshuis opent op zondag 22 november 2015 om 16.00 uur de nieuwe expositie met werken van Edith Snoek en Marjan Smit. De opening wordt verricht door Cees Verboom, directeur van Stichting Cultuurpalet, Alphen aan den Rijn. Harpiste Tanja van Viegen zorgt voor de muzikale omlijsting. U bent van harte welkom! Kom langs, geniet van het mooie werk en maak kennis met de kunstenaars.
 
Edith Snoek schildert meisjes en jonge vrouwen. Het gaat haar daarbij om de kwetsbaarheid van het jonge, frêle bestaan te laten zien. Met verf en kwast toont zij de bezoekers van de expositie het kind dat zich een weg baant met de ontdekkingstochtjes-van-alledag. Het accent valt op breekbaarheid, maakbaarheid, ervaringen, vragen en overwinningen. Voorzichtig en gevoelig, op bescheiden wijze. Dat maakt de schilderijen ontroerend en tegelijkertijd zo aantrekkelijk. Edith studeerde tien jaar geleden af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.
 
Marjan Smit maakt werk waar je blij van wordt. Haar etsen en glasobjecten zijn gemaakt met lef. De felle kleuren en stoere lijnen kennen buitengewoon fijne details en laten een bruisende vitaliteit zien. Een enkele zonnestraal kan er voor zorgen dat zo’n stuk geslepen glas plotseling een totaal andere uitstraling heeft. Marjan heeft veel bronnen ter inspiratie, zoals de hoogovens van Wallonië, de eeuwige vlammen bij Pernis en de imposante vrachtschepen die duizenden containers tegelijkertijd over de oceanen zeulen. Marjan is afgestudeerd aan de kunstacademie Artibus en sinds twaalf jaar actief als glasgieter.
 
De combinatie van Marjans stoere objecten met de frêle vrouwen van Edith is tot en met 6 januari 2016 te bezichtigen in het Evertshuis, Julianastraat 4 te Bodegraven.

 

snoek en smitexpo 3. Edith Snoek expo 3. Marjan Smit