Evertshuis kleurt Oranje

Van 25 november tot 10 december 2019 kleurt het EVERTSHUIS oranje!!

De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot  Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Onder de noemer: Orange the World wordt vanaf die dag wereldwijd 16 dagen actiegevoerd en diverse gebouwen oranje verlicht om duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen moet stoppen! 

In Bodegraven-Reeuwijk willen we dit oranje licht ook graag laten schijnen! Soroptimist International, club Alphen aan den Rijn vraagt aandacht voor de wereldwijde actie Orange the World  middels het oranje verlichten van de hoofdingang van het Evertshuis en het projecteren van een tekst op het Gemeentehuis in Bodegraven in de periode van 25 november tot 10 december 2019.Maandag 25 november om 20.00 uur heeft Burgemeester Van der Kamp het “Orange The World” project officieel geopenend bij het Evertshuis. Over heel de wereld worden gedurende die 10 dagen veel belangrijke gebouwen oranje gekleurd: van de Erasmusbrug in Rotterdam, tot het gemeentehuis in New York, van het hoofdkantoor van de Europese Commissie in Brussel tot de historische Amman Citadel in Jordanië.

De kleur oranje staat symbool voor een stralende, optimistische toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Soroptimist International (een internationale netwerkorganisatie van werkende vrouwen) maakt zich al bijna een eeuw sterk voor de positie van vrouwen en kinderen en streven onder andere naar het  uitbannen van geweld tegen vrouwen en meisjes en de deelname van vrouwen bij conflictoplossingen.

Voor meer informatie zie de websites  www.orangetheworld.nl   en  www.soroptimist.nl