Operabus – Carmen, George Bizet

CARMEN, Georges Bizet (1838 – 1875)

De Operabus zal DONDERDAG 21 MEI 2020 (Hemelvaartsdag) de opera CARMEN bezoeken. 

Elk seizoen  staat – in alle hoeken van de wereld, de populaire opera Carmen van George Bizet op het toneel. Met haar onverholen sensualiteit spreekt Carmen tot de verbeelding.

Achtergrond
Bizet creëerde met Carmen een femme fatale van bijna mythische allure. Het was het exotische element dat zij als ‘zigeunerin’ personifieerde waaraan dit werk zijn succes dankt. Als vrijgevochten vrouw belichaamde Carmen het verborgen verlangen van de oerdegelijke 19de-eeuwse burger en vertegenwoordigde zij de vrijheid in leven en liefde die in hun bekrompen moraal ontbrak.

Passie en verlangen naar de dood
In feite is Carmen een vrouwelijke tegenhanger van de grote verleider Don Giovanni. Ook al is haar ‘slachtoffer’ Don José veel sympathieker dan zijzelf, toch blijft zij fascineren. De gloedvolle opera is dan wel vrij van pathos, intussen koerst het verhaal onvermijdelijk op het tragische einde af. Onder alle passie schuilt een diep verlangen naar de dood.

Entree 5e rang € 70,00 (2e balkon links of rechts)

Entree 4e rang € 97,00 (2e balkon midden)

LET OP! De aanvangstijd van CARMEN in de Stopera is 19.00 uur. 

De operabus vertrekt om 16.00 uur van de parkeerplaats bij Zalencentrum De Brug, Dunantlaan 1, Reeuwijk en om 16.15 uur vanaf NS-Station Bodegraven. De operabus zet u af voor de ingang van de Stopera. Operaliefhebber R.J.(Rob) Kraaipoel maakt u wegwijs in de Stopera. Van uw plaats in de opera kunt u de boventiteling in het Nederlands goed volgen.

Bij de toewijzing van de plaatsen in de opera zullen de betere plaatsen gaan naar de personen die zich het eerst aanmelden.