Operabus naar Brussel

OPERABUS EVERTSHUIS naar De Munt (La Monnaie) te Brussel

In de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel worden twee korte opera’s uitgevoerd. De Munt is pas gerenoveerd en ziet er uit als een prachtig klassiek operagebouw.

 

 

Zie het videofragment:  https://youtu.be/IpjYiMErX8U

De twee opera’s die door het operagezelschap van De Munt worden uitgevoerd, zijn: CAVALLERIA RUSTICANA & PAGLIACCI van Pietro Mascagni & Ruggereo Leoncavallo.

Een van de meest geliefde opera-tweeluiken staat na vijftien jaar weer op de Munt-affiche. Obsessionele liefde en jaloezie zorgen in deze twee korte opera’s voor hoog oplopende emoties en voor passionele uitbarstingen in de muziek. Zowel in Cavalleria rusticana als in Pagliacci bevolken mensen van vlees en bloed de scène. De werkelijkheid wordt er theater en, wanneer de maskers afvallen, wordt het theater werkelijkheid. Mascagni en Leoncavallo brachten het landelijke Italië naar het operatoneel en luidden daarmee het muzikale verismo in. Regisseur Damiano Michieletto  verplaatst de actie naar het einde van de twintigste eeuw, in een Zuid-Italiaans dorpje in de greep van armoede en hypocrisie.
Met de toeschouwers uit Pagliacci kunnen we ons afvragen: “Menen ze het echt? Is dit ernst?” Kom het zelf ontdekken…

De gehele operavoorstelling duurt inclusief pauze 3 uur en 20 minuten. Inleiding 30 min. voor aanvang van de voorstelling door Serge Algoet (in het Nederlands).

De operabus staat voor om 9.30 uur, vertrek om 9.45 uur uit Reeuwijk (parkeerterrein zalencentrum De Brug, Dunantlaan 1, daarna naar NS station Bodegraven, vertrek aldaar om 10.00 uur. De tijdige aankomst in Brussel geeft de deelnemers de gelegenheid om  koffie of een lunch  nabij de Muntschouwburg te gebruiken. Meteen na de opera-uitvoering vertrekken wij naar huis met mogelijk een sanitaire stop onderweg. Circa 21.00 uur zijn wij weer thuis.

Om met de operabus mee te gaan, dient u uw toegangskaart voor 19 januari 2018 betaald te hebben. Wie het eerst boekt, krijgt de beste plaatsen. De kaartjes zijn inmiddels uitverkocht, wilt u op de wachtlijst worden geplaatst, neem dan contact op met het Evertshuis. Uw reisleider is operaliefhebber R.J.(Rob) Kraaipoel.

Zondag 18 maart 2018
Aanvang: 15.00 uur
Entree en vervoer: € 59.00 (5e rang)
                                   € 84.00 (4e rang)
Vertrek: Zalencentrum de Brug Reeuwijk 09.45 uur
                Station Bodegraven 10.00 uur

Fragment uit: Cavalleria Rusticana, Regina Coeli Laetare, door regisseur Franco Zeffirelli (1982) https://youtu.be/2EGbMm5UqJs

Fragment uit: Pagliacci  door Luciano Pavarotti, aria Vesti La Giubba https://youtu.be/-kbi1EMcD3E