Operabus – Nabucco, Giuseppe Verdi is UITVERKOCHT!!

NABUCCO Giuseppe Verdi (1813 – 1901)

De Operabus zal op WOENSDAG 19 FEBRUARI 2020 NABUCCO bezoeken. 

Nabucco, een groots opgezet Bijbels drama onder meer beroemd door het overbekende en prachtige lied van het Slavenkoor, is nu voor het eerst te zien in Nationale Opera & Ballet. De opera betekende de doorbraak voor de jonge Verdi. Het ‘Va pensiero’ van het Slavenkoor uit Nabucco wordt bij het horen van de eerste klanken al meteen door bijna iedereen herkend. Het is het lied waarin de Israëlieten in Babylonische gevangenschap treuren over hun vaderland. Met hen identificeerden zich Verdi’s landgenoten, de eveneens naar vrijheid snakkende Italianen. Nog steeds fungeert deze geliefde melodie als het officieuze tweede Italiaanse volkslied.

Verhaal Nabucco
Nabucco vertelt het verhaal over de koning van Babylonië in zijn strijd met de Joden. In een vlaag van waanzin eist Nabucco om als God te worden vereerd. Prompt wordt hij getroffen door de bliksem; zijn oudste dochter Abigaille, gebrand op macht, neemt de troon over. Nabucco geneest nog maar net op tijd van zijn waanzin.

Entree 5e rang € 70,00 (2e balkon links of rechts)*

Entree 4e rang € 97,00 (2e balkon midden)*

De operabus vertrekt om 17.00 uur van de parkeerplaats bij Zalencentrum De Brug, Dunantlaan 1, Reeuwijk en om 17.15 uur vanaf NS-Station Bodegraven. De operabus zet u af voor de ingang van de Stopera. Operaliefhebber R.J.(Rob) Kraaipoel maakt u wegwijs in de Stopera. Van uw plaats in de opera kunt u de boventiteling in het Nederlands goed volgen.

Bij de toewijzing van de plaatsen in de opera zullen de betere plaatsen gaan naar de personen die zich het eerst aanmelden.

*DEZE OPERABUSREIS IS HELEMAAL UITVERKOCHT!