Theaterkijker

De Theaterkijkers van het Everthuis is een groep enthousiaste jongeren die onze voorstellingen bijwonen en vervolgens een recensie schrijven. Op deze pagina stellen de jonge Theaterkijkers zich aan je voor.

Ik ben Marjolein, ik ben 23 jaar oud en ik woon in Bodegraven. 

Als vrijwilliger ben ik al jaren actief bij SSCB De Zon en bij de Vakantie Spelen. Verder studeer ik aan het Conservatorium in Amsterdam om Docent Muziek te worden. In mijn vrije tijd ben ik dus veel bezig met muziek en vrijwilligerswerk. Ik vind het belangrijk dat aan de jeugd wordt meegegeven dat theater, dans, muziek en andere podiumkunsten super leuk zijn om naar te kijken, maar vooral ook om aan mee te doen. Daarom ga ik de komende maanden met kritische pen meedenken over hoe we jongeren meer kunnen betrekken bij de voorstellingen in het Evertshuis.

De recensies van Marjolein » 

Hoi! Ik ben Dion, 20 jaar, geboren en getogen in Bodegraven.

Ik zit momenteel in het eerste jaar van de opleiding ‘Music Industry Professional’ aan de Herman Brood Academie en ben actief als vrijwilliger voor SSCB De Zon. In mijn vrije tijd lees ik graag en bezoek ik meerdere malen per week popconcerten en af en toe een museum. Aangezien het mij boeiend leek om me meer te verdiepen in de theaterkant van het cultuurspectrum ben ik sinds kort Jeugd-theaterkijker geworden bij het Evertshuis. Het komende jaar zal ik een aantal uiteenlopende voorstellingen bezoeken en deze recenseren.

De recensies van Dion »

Hallo! Ik ben Nikki: 17 jaar, geboren in Rotterdam, maar ik woon al bijna mijn hele leven in Bodegraven. Ik zit in mijn laatste jaar van de middelbare school, en volgend jaar hoop ik in Delft te studeren. Ik ga dit jaar allerlei verschillende voorstellingen bezoeken, en ik heb geen idee wat ik kan verwachten. Zo ga ik bijvoorbeeld een operavoorstelling bezoeken, iets wat ik nog nooit gedaan heb. Ik hoop dat ik een klein inkijkje kan bieden in de wereld van theater en voorstellingen uit de ogen van iemand die er helemaal nieuw in is.

De recensies van Nikki »

 

Hey, ik ben Noa. Ik ben 17 jaar en woon al heel mijn leven in Bodegraven. Op dit moment doe ik het VAVO om mijzelf een ander profiel aan te leren. Ik heb hiervoor op het Ashram College gezeten, na 5 jaar heb ik daar mijn C&M Havo diploma in handen mogen nemen. Dit was helaas niet waar ik mee verder wilde. Daarom doe ik nu nog 4 vakken om daarna, hopelijk, toegelaten te worden bij Forensisch Onderzoeker op de HvA. De komende tijd ga ik een aantal voorstellingen bezoeken. Ik zal deze recenseren en hoop zo het geitenwollensokken imago van het Evertshuis een beetje aan te passen zodat ook jongeren het leuker gaan vinden om naar het theater te gaan. Persoonlijk vind ik het er leuk om naar het theater te gaan. Daarnaast vind ik het leuk om te schrijven. Deze twee dingen combineren maakt het voor mij zo leuk.

De recensies van Noa »