Verbouwing


Het Evertshuis is verbouwd

Verhuizing, bekijk het filmpje

 

Waarom een verbouwing?

Aanleiding:
In de gemeenteraadsvergadering in het voorjaar 2012 is besloten om het Evertshuis te verbouwen. De redenen hiervoor zijn dat het pand achterstallig onderhoud heeft, dat er vanwege de fusie van de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk extra huisvesting nodig is voor de gemeente, en dat de naastgelegen bibliotheek fors moet bezuinigen.

Wat is er gebeurd:
De inrichting van de begane grond van het Evertshuis is drastisch veranderd. Het Klant Contact Centrum(KCC – Burgerzaken) van de gemeente heeft daar een plek en de bibliotheek is geïntegreerd in het Evertshuis. De oude bibliotheek, welke grenstte aan het Evertshuis, is afgebroken en op dezelfde plek opnieuw – maar dan kleiner – opgebouwd en heeft  een open verbinding met de foyer van het Evertshuis gekregen. De theaterzaal is behouden en prachtig verbouwd. De zalen op de eerste en tweede verdieping zijn ook opgeknapt.

 

 

Uitwerking:
Het  is  een krachtig en compact plan, waarin de verschillende gebruikers herkenbaar zijn met een eigen identiteit. Drie losse “panden” zijn met elkaar gekoppeld door een publieke glazen entreehal die van twee zijden toegankelijk is en aan de zuidzijde verbonden is met een terras.
Het gerenoveerde Evertshuis en de theaterzaal komen weer volledig tot hun recht. Voor de verschillende gebruikers zijn zodoende voordelen te behalen door een versterkte maatschappelijke relevantie, synergie en lagere gebruikskosten.
Voor een impressie zie de foto’s onderaan deze pagina en of klik hier