Homemade Productions – Vietnam ‘Als er niets meer rest dan vluchten’

SPECIALE AANBIEDING NATIONAAL THEATERWEEKEND € 10,00 met drankje!!

‘Vietnam’ is een theatrale en muzikale bewerking van het boek ‘Vietnam Uitgevlucht’ dat theatermaker Minh Vu schreef over zijn eigen geschiedenis, samengesteld uit de verhalen die hij optekende van zijn vader, zijn broers en zussen en zelfs van de Hollandse bemanning aan boord van het koopvaardijschip. 

Een reconstructie van een ijzingwekkende en toch ook hoopgevende geschiedenis, over de zware tocht van vluchtelingen naar de vrijheid. Een verhaal, niet alleen over de geschiedenis, maar vooral ook over vandaag.

‘Vietnam’ is het verhaal van de Nederlandse Margot en Freek die een meisje in huis krijgen dat rondloopt met grote vragen. Ze is de dochter van een Vietnamese bootvluchteling uit de jaren tachtig. Een geschiedenis die haar hele jonge leven onder de rozen is gebleven. Bij Margot en Freek kan Lien het verhaal eindelijk herbeleven. En zo vindt het echtpaar ook troost voor een groot verlies dat zij in hun leven hebben moeten meemaken. Muziektheater over toen en over nu. Over Vietnam en over Nederland. En over de actualiteit van vluchtelingen. Zoals dat van de 26-jarige Pham Tra My die – samen met 38 andere Vietnamezen – deze herfst overleed in een Britse koeltruck, slachtoffer van gruwelijke mensenhandel.

ZATERDAG 25 JANUARI 2020

Genre: Muziektheater

Aanvang: 20.30 uur

Entree: SPECIALE AANBIEDING!!! € 10,00  (inclusief drankje)