Vogelvrij

Op de eerste dag van de lente wordt het Evertshuis omgetoverd tot een waar vogelparadijs. Die dag, zondag 20 maart 2016, hoort u om 16.00 uur blokfluitklanken en ziet u vogels van allerlei materialen! De nieuwste thema-expositie wordt geopend, Vogelvrij, en u bent hiervoor van harte uitgenodigd.

De opening van ‘Vogelvrij’ start om 16.00 uur met Saskia Teunisse die u welkom heet met haar klanken op de blokfluit. Ook te gast die middag is Dutch Birdline-manger Remco Hofland, bij velen bekend als de stem van ’vogelend’ Nederland. Hofland reisde naar 70 landen om vogels te spotten. Hij zal op interactieve wijze een bijdrage leveren aan de opening van Vogelvrij. De bijzondere thema-expositie bestaat uit gevarieerd werk van vijf kunstenaars uit het Groene Hart, aangevuld met werk van scholieren.

Tonneke Iwema, beeldhouwster, maakt vogels van was en brons. Haar beelden zijn niet te gedetailleerd, niet te glad. Ze wil dat er vaart en beweging ontstaat. Zo kan ze haar vogels laten vliegen!

Tabak&Naus scheppen hun eigen kleurrijke fantasiewereld van metaforisch bedoelde dierfiguren. Kenmerkend is dat zij daarbij spelen met de heldere kleuren van hun vaste palet, die zij accentueren met zwarte lijnen.

Bert Verver begon op 18-jarige leeftijd met fotografie, aanvankelijk alleen hobbymatig, maar al snel ook in opdracht, met name voor lokale kranten. Tijdens zijn arbeidzame leven als natuurbeheerder heeft hij een goed oog ontwikkeld voor natuur- en landschapsfotografie.

Henrique van Putten bouwt diersculpturen op uit stoffen, wol en garens, waarbij het associatieve en fabelachtige karakter kenmerken is. De hoofdthema’s van haar werk zijn menselijke driften en tekorten. Het gebruik van dieren in combinatie met textiel geeft deze soms heftige onderwerpen iets vertederends en dragelijks.

Hans J. Geuze, Wildlife-artist en gepensioneerd bioloog, maakt realistische schilderijen van vogels geïnspireerd op kleuren en patronen. Hij is medeoprichter van Artists for Nature Foundation die natuurkunst inzet voor natuurbescherming. Hij verzorgde illustraties in nationale en internationale tijdschriften.

Naast het professionele werk van de kunstenaars is ook kinderkunst te zien. Onder begeleiding van Trudy Dales (ruimtelijk werk), Marianne Schipper en Nanda Borgman (druktechnieken), Fons Laurens (schilderen) en Sandra Noij (tekenen) maakten scholieren diverse spontane werken. Aan de expositie werkten kinderen mee van de basisscholen Speel- en Werkhoeve, Vogelnest en Da Costaschool.

U bent van harte uitgenodigd om de opening van deze bijzondere thema-expositie met ons mee te maken. Wij verwelkomen u graag op 20 maart om 16.00 uur. De expositie is te zien tot 28 mei 2016 in het Evertshuis.

vogelvrijvogelvrij 1 vogelvrij 2 vogelvrij 3 vogelvrij 4