Yora Rienstra – UP

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan.

UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet multi-talent Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

ZATERDAG 22 FEBRUARI 2020

Genre: Toneel

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 21,50 (exclusief drankje – geen pauze)

 

Recensies:

“De ingetogen vorm van ‘UP’ bouwt op het acteerwerk van Yora Rienstra, die op indrukwekkende wijze vorm geeft aan haar personage in ontkenning”

“Zo onzichtbaar als psychiatrische aandoeningen kunnen zijn, zo zichtbaar maakt Rienstra het verschil tussen iemand die moet worden opgenomen en iemand die weer naar huis mag. De voorstelling heeft zo ook een voorlichtende functie. (…) Dat maakt UP! nog eens dubbel de moeite waard om te gaan bekijken.”

Theaterkrant LINK>>

 

“Hoe Rienstra haar karakters in deze voorstelling tot leven laat komen getuigt van een bijzonder talent.”

“De voorstelling “Up” geeft op indringende en mooie manier een goed beeld van hoe de psyche kan werken bij een manisch depressieve patiënt.”

“Het spel van Rienstra zorgt ervoor dat mijn aandacht voor de flinke lappen tekst geen moment verzwakt.” **** (4 sterren)

Theaterparadijs LINK>>

 

“Yora Rienstra houdt je anderhalf uur in haar greep”

I love theater LINK>>

 

© Foto Anne van Zantwijk