Blauwe Vinkjes – DISCLAIMER

Het cabaret duo Blauwe Vinkjes bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. Ze stonden in de finale van Cameretten 2021 en wonnen afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Ze gooiden hoge ogen met hun actuele cabaret, liedjes en vlotte tempo van sketches. De jury van Cameretten roemde het duo om hun “(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd”. 

In DISCLAIMER spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. Vanuit diverse perspectieven neemt het duo je mee in hun satirische acts, doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes. 

Welke disclaimers ‘moeten’ er anno nu worden geplaatst? Wat kan nog wel en wat niet? Hoe verandert dat met een andere bril op? Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de huidige sociale omgangsnormen. Ontmoet onder meer de hippe influencers Look en Luna, volkszangers Koos en Alberta of natuurlijk de iets te trotse weddingplanners Saskia en Rufus, die zeer ondernemend zijn. Hun eerste avondvullende show belooft een avondje lachen door hun geheel eigen stijl die je gezien móet hebben! 

ZATERDAG 28 OKTOBER 2023

CABARET

AANVANG 20:00 UUR

ENTREE € 19,50 incl. drankje

Fotograaf: Anne van Zantwijk

Recensies van de pers:

Volkskrant – “Zij brengen sketches en liedjes in traditie van Alex Klaassen en Plien & Bianca.”

Juryrapport Cameretten – “Als enige act binnen het festival mikt het duo vol op (politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd.”

Theaterblad Scènes – “Kijken naar dit duo is vooral aantrekkelijk vanwege het hoge tempo, de innemende presentatie en het lef dat ze uitstralen.”