BIJNA UITVERKOCHT! Chris Verlaan – Man in de Maak

‘Man in de Maak’ is het debuutprogramma van deze droogkomische data-analist uit Almere die glansrijk de jury- én publiekprijs van Cameretten in 2018 won. ‘Word autist, word autist het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist’, zong Chris in een uitverkocht Luxortheater in Rotterdam, waarop het publiek hem tot winnaar kroonde. De jury schreef: “Hij lijkt geïnspireerd door mensen als Kees Torn en Hans Dorrestijn… zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid,” en kende Chris de juryprijs toe.

In ‘Man in de Maak’ legt Chris de vinger op de zere plek; bij hem, bij u en om ons heen. Soms fijnzinnig, soms bitterzoet maar de liefdevolle klappen zijn altijd doordrenkt met vrolijk makend cynisme en pessimisme.

VRIJDAG 27 NOVEMBER 2020

CABARET

AANVANG 20:30 uur

ENTREE € 21,00*

*de horeca is voorlopig gesloten ivm landelijke maatregelen.

De pers over Chris Verlaan:

  • “Hilarische teksten’ en ‘aan zelfspot ontbreekt het Chris Verlaan geenszins” (Trouw)
  • “Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme” (de Volkskrant)
  • “Zijn programma is persoonlijk maar in sterke woordgrapjes raakt hij ook aan wereldse zaken en de actualiteit” (Telegraaf)
  • “Chris Verlaan, antiheld, die met zijn trage energie en dito lichaamsbewegingen op de lachspieren werkt” (Het Parool)

Foto: Jaap Reedijk