De Mattheus Passie – Jan Rot, Sharon Kips, Job Hubatka & Musica Extrema

Deze voorstelling is verplaatst van 3 APRIL 2020 naar 8 APRIL 2022. Uw tickets blijven geldig en u wordt hiervan per mail op de hoogte gebracht. Mocht u op de nieuwe datum verhinderd zijn, neem dan even contact met ons op info@evertshuis.nl. DANK!

De geliefde Matthäus Passion van Bach? Ja, maar dan kleiner, sneller en lichter. In plaats van een tribune koren en solisten zien we twee zangers, het dubbel orkest is vervangen door een combo en als het lijdensverhaal begint, horen we niet de tenor van de evangelist maar een verteller. In onze taal, van nu, voor iedereen begrijpelijk, religieus of niet. En in modern arrangement, vol swing en kleur, waar de noten van Bach zich prima voor lenen. Toch blijft het de Matthäus. 78 stukken en stukjes in twee delen, al duurt hij minder lang. Mét Donder en Bliksem, met de noodkreet aan het kruis Eli Eli Sabathani en natuurlijk met Erbarme Dich, ontroerend gebracht als Maria huilt.

Hertaler Jan Rot zelf vertelt het meeslepende verhaal en legt voor leken nog een en ander uit ook. De zangpartijen zijn verdeeld tussen bariton Job Hubatka en sopraan Sharon Kips, helder, bevlogen (en verstaanbaar!). De koralen meezingen mag, de tekst staat geprojecteerd. Verheug u op de vijf virtuozen van Musica Extrema – Hans van der Maas accordeon, Vasilis Stefanopoulos contrabas, Carlos Matos piano, Tanya Schaap viool en orkestleider en arrangeur Ben van den Dungen op saxofoon. Of zoals iemand afgelopen jaar zei: ‘Ik dacht dat ik de Matthäus goed kende, maar nog niet eerder heeft het mij zo geraakt!’

VRIJDAG 8 APRIL 2022 

KLASSIEK/ MUZIEK

AANVANG 20.00 uur (LET OP!! Afwijkende aanvangstijd)

ENTREE € 22,50 inclusief drankje*

*met coronatoegangsbewijs (of de dan geldende coronamaatregelen)