DICTATORSHIP OF LOVE – SANDRA KRAMEROVÁ & PRODUCTIEHUIS THEATER DE GENERATOR

LET OP! Ben jij een danser, of juist niet, maar ben je gewoon dol op dansen? Wil je een workshop volgen gegeven door een professional én onderdeel worden van deze mooie dansvoorstelling?

Meld je dan NU aan voor de GRATIS workshops van dansprofessional Sandra Kramerová op WOENSDAG 15 FEBRUARI van 18.00 tot 22.00 uur en DONDERDAG 16 FEBRUARI van 17.30 – 18.30 uur in het Evertshuis. De voorstelling ‘Dictatorship of Love’ op donderdag begint om 20.00 uur. Nodig al je vrienden en familie uit want jij danst een kleine rol in deze professionele dansvoorstelling. Minimumleeftijd is 15 jaar, aanmelden kan via communicatie@evertshuis.nl

A dance strive for empowerment“Laten we ons een wereld voorstellen waar er maar één ideaal is om te volgen, één waarde, één waarheid. Wat als deze waarheid liefde is?”

In Dictatorship of love is het deze vraag die Sandra Kramerová centraal stelt. Hoe worden idealen onderdrukkend? Hoe kan toewijding, inzet en liefde een dictatuur worden? Sandra maakt de kijker deelgenoot van haar onderzoek naar Oost-Europese propaganda in combinatie met persoonlijke verhalen van vrouwen uit de lokale gemeenschap. Belichamingen van macht worden gedeelde ervaringen van collectieve trots, schaamte en onrecht.

Kan beweging luider spreken dan woorden en wat gebeurt er als we gezamenlijk als één bewegen? Hoe kun je je als individueel lichaam verhouden tot een collectieve beweging? Gefascineerd door deze spanning van overgave aan een groter geheel en het behouden van individuele vrijheid, volgen we een groep dansers in hun zoektocht naar de kracht van het vrouwelijk lichaam in een menigte.

OVER DE MAKER

Sandra is een in Slowakije geboren danser en choreograaf uit Amsterdam en wordt momenteel ondersteund door Fonds Podiumkunsten binnen de Nieuwe Makers Regeling in samenwerking met Theater De Generator in Leiden.

Na het behalen van haar MFA in Dans aan het Sarah Lawrence College (New York, 2016), dook Sandra Kramerove voor inspiratie in haar Oost-Europese achtergrond. Haar werk is fysiek en confronterend en maakt van verschillende disciplines en media gebruik om tot uiting te komen. Body as a Weapon, werd door Het Parool geroemd als een van de beste voorstellingen van het jaar 2020. Onlangs werd haar meest recente voorstelling MAJKA positief ontvangen door publiek en pers (Theaterkrant, Volkskrant en Parool).

DONDERDAG 16 FEBRUARI 2023

DANSVOORSTELLING

AANVANG 20.00 uur

ENTREE € 12,50 (exclusief drankje)

Deze voorstelling is in de plaats van de verplaatste voorstelling MAJKA van vorig seizoen. Uw tickets blijven geldig en tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

CREDITS:
Theater de Generator productie Choreografe: Sandra Kramerová Dansers: Inbal Abir, Candela Murillo, Mayke van Veldhuizen Workshop Assistent: Anastasia Kostner Muziek: Jon Lloyd Kostuumontwerp: Anouk van der Zee Lichtontwerp: Boaz van den Ban Productieleider: Alejandra Zabala Artistieke coaching: Pavel Zuštiak, Ioana Tudor, Igor Vrebac PR: Erik Groenewold Vormgeving: Dominika Kramerová Video: Álvaro Congosto

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:
Gemeente Leiden
Amsterdams Fonds voor de Kunsten
Fonds Podiumkunsten
Prins Bernhard Cultuurfonds