Esther Groenenberg & band – Back to the garden

Een ode aan de vrouwelijke singer songwriters uit de jaren zeventig

Back to the garden is de nieuwe voorstelling van zangeres, pianiste en songwriter Esther Groenenberg. In deze show brengt de Zwolse muzikante een ode aan de vrouwelijke singer songwriters uit de jaren zeventig. Zo komen liedjes van artiesten als Carly Simon (‘You’re so vain’), Janis Ian (‘At seventeen’), Carole King, Joni Mitchell en Chi Coltrane (‘Go like Elijah’) voorbij.

Esther Groenenberg zingt en speelt piano en wordt vergezeld door zingende muzikanten Bauke Bakker op drums, Dirk Schreuders op basgitaar (beiden bekend van de band Her Majesty en hun succesvolle ode aan Crosby, Stills, Nash & Young) en Bas Schouten op gitaar. Dankzij de zangstemmen van haar band is er ruimte genoeg voor veel meerstemmigheid en krijgen ook mannelijke iconen als James Taylor, Kris Kristofferson en Graham Nash een plek in dit programma. Esther vertelt achtergronden bij de liedjes en vertelt daarnaast ook een persoonlijk verhaal.

Esther tourde door het land met haar eigen Nederlandstalige luisterliedjes en bracht drie platen uit. Afgelopen twee theaterseizoenen bracht ze een succesvolle ode aan haar grote heldin Carole King in de Nederlandse theaters.

ZATERDAG 9 OKTOBER 2021

MUZIEK             

AANVANG 20:30 uur

ENTREE € 20,00 incl. drankje*

*met coronatoegangsbewijs, voor meer informatie zie ons Corona Protocol

Foto Dirk Schreuders