FILMMARATHON

FILMLIEFHEBBERS OPGELET! Op zondag 20 november draaien we heuse filmklassiekers van 12.00 tot 24.00 uur in onze theaterzaal. Kies je 5 favoriete films, die je graag nog eens op het grote witte doek zou willen zien.

De vrijwilligers van de filmcommissie hebben een SHORTLIST gemaakt. Het programma van de dag wordt dus door het publiek gekozen. Mail vóór 1 oktober je 5 favoriete films uit de lijst hieronder naar: communicatie@evertshuis.nl o.v.v. FILMMARATHON 22.

We horen het graag!

Drama/romantiek

 • On Golden Pond (1981)

Chelsea (Jane Fonda) bezoekt haar ouders (Henry Fonda & Katherine Hepburn) in hun zomerhuisje, met haar verloofde en stiefzoon. Wanneer ze merkt dat er een band ontstaat tussen haar vader en stiefzoon realiseert Chelsea zich dat ze dit altijd als kind met haar vader wilde hebben.

 • Casablanca (1942)

Rick Blaine (Humphrey Bogart) slaagt erin niet betrokken te worden bij de Tweede Wereldoorlog, totdat Ilsa Lund (Ingrid Bergman) zijn leven binnenstapt. Nu moet Rick kiezen tussen een leven met de liefde van zijn leven en de held die de wereld nodig heeft. Deze Oscar winnende film uit 1942 blijft onvergetelijk.

Komedie

 • Tootsie (1982)

Michael, een getalenteerde maar perfectionistische acteur, kan al een tijdje geen werk krijgen. Hij besluit zich voor te doen als een vrouw om een rol in een soap te bemachtigen. Wat een snelle klus had moeten zijn, loopt uit op een lang contract. Deze hilarische komedie met Dustin Hofman in de hoofdrol werd bekroond met een Oscar.

 • Help! De dokter verzuipt (1974)

Het leven van dorpsdokter Angelino gaat zijn gangetje, totdat er een nieuwe onderwijzeres arriveert. Bij de eerste aanblik slaat zijn hart spontaan een paar slagen over. Ondertussen heeft ook aannemer Bram zijn oog laten vallen op een zigeunerin genaamd Katja. Zal het de twee mannen lukken om de door hen begeerde vrouwen te veroveren?

Western

 • My name is nobody (1974)

Jack Beauregard (Henry Fonda), een van de grootste cowboys uit het Wilde Westen wil met pensioen gaan. Maar een nieuwkomer genaamd ‘Nobody’ (Terrence Hill) ziet maar een uitweg voor zijn idool: ten onder gaan in het heetst van de strijd. Een echte spaghetti western met muziek van Ennio Morricone.

 • Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)

Paul Newman en Robert Redford zijn Butch Cassidy en de Sundance Kid, twee overvallers die in het hele Westen gezocht worden. Wanneer een overval misloopt wordt er een speciaal team achter ze aan gestuurd om ze voor eens en altijd te stoppen.

Muziek

 • Grease (1978)

Greased Lightnin’! De romantische filmmusical met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrol is na ruim 40 jaar nog steeds een ware sensatie. Beleef de magische zomer van 1078 opnieuw met alle fantastische hits!

 • Saturday Night Fever (1977)

Uit onzekerheid over zijn toekomst na de middelbare school zoekt de 19-jarige Tony (John Travolta) zijn toevlucht op de dansvloer van de lokale discotheek. Wanneer hij daar Stephanie ontmoet verandert alles!

Spanning

 • Bonnie & Clyde (1967)

Het duo Bonnie Parker en Clyde Barrow werd als bankrovers wereldberoemd in de jaren dertig. Hun verhaal eindigde dan misschien in een dodelijke hinderlaag van de politie, maar deze film uit 1967 bracht Bonnie & Clyde internationale bekendheid.

 • The Shining (1980)

All work and no play makes Jack a dull boy. Een auteur (Jack Nicholson) raakt met zijn gezin ingesneeuwd in een hotel, het perfecte moment om in alle rust te schrijven. Maar wanneer zijn zoon Danny vreselijke visioenen krijgt blijkt dat dit toch niet de perfecte plek is om vast te zitten. En dan begint de vader langzaam door te draaien. Deze film van Stanley Kubrick, naar het boek van Stephen King, is een must-watch voor alle horrorfans.

 • Goodfellas (1990)

De gangsterfilm van regisseur Martin Scorsese. Het verhaal van Henry Hill die opgroeit in een door de maffia geregeerde wijk in New York. Een kroniek over de keerzijde van de geweldadige onderwereld.

 • Once upon a time in America (1984)

Een oud-gangster Robert DeNiro keert na 35 terug naar zijn oude wijk in Manhattan. Daar komt hij oog in oog te staan met de geesten uit zijn verleden. Een verhaal over misdaad, passie en hebzucht. Sergio Leone’s ultieme gangstersaga.

ZONDAG 20 NOVEMBER 2022

FILMMARATHON

12.00 – 24.00 uur

Mail je 5 favoriete films naar: communicatie@evertshuis.nl

meer info volgt binnenkort…