Finalisten Tournee Cameretten Festival

De finalisten van Cameretten Festival 2022 zijn: Joey & Dave, Yunus Aktas en Selma Visscher. Op zaterdag 26 november 2022 is in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de winnaar van de 56e editie van Cameretten Festival bekend geworden: Yunus Aktas!! Alle drie de finalisten zijn te zien tijdens de uitgebreide finalistentournee.

De vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Kim Muller, heeft de juryprijs toegekend aan Yunus Aktas. Burgemeester Jan van Zanen mocht de publieksprijs ook uitreiken aan Yunus Aktas. De persoonlijkheidsprijs is deze editie niet uitgereikt door de jury.

De jury over Yunus Aktas: “Yunus speelt in zijn programma de underdog, de loser en dat doet hij volgens de jury met verve. Zijn stijl is onderkoeld, hij oogt ontspannen en volledig in control. Yunus bezit een groot gevoel voor timing. Zijn grappen vallen stuk voor stuk en zijn verrassend raak. De jury ziet dat Yunus ervaring heeft als stand-up comedian; het is vakkundig en goed. Yunus heeft de lachers op zijn hand, hij is een innemende persoonlijkheid en zijn droogkomisch talent is groots.”

Over Cameretten: Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland, bestaat sinds 1966. In korte tijd verwierf het festival naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Jarenlang was Cameretten het enige in haar soort. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar nieuw aanstormend cabarettalent zich presenteert voor publiek, jury en pers met aansprekende winnaars als Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Ronald Goedemondt en Jandino Asporaat.

DONDERDAG 30 MAART 2023

CABARET

AANVANG 20:00 uur

ENTREE € 19,50 incl. drankje