JEUGDFILM Ruby Kieuwmans: tiener met tentakels (6+)

De lieve en onhandige zestienjarige Ruby Kieuwmans doet wanhopig haar best om erbij te horen op haar school, Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Als ze op een dag in het water gaat, tegen de wensen van haar overbezorgde moeder in, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers. Ze blijkt zelfs de troonopvolgster te zijn van haar imponerende oma die de koningin van de krijgers der zeven zeeën is. Het is hun taak om de wereldzeeën te beschermen tegen de ijdele en machtsbeluste zeemeerminnen, de eeuwige vijanden van de krakens.

Dat levert wel meteen een probleem op: het nieuwe, knappe en populaire meisje op school, Chelsea, is toevallig een zeemeermin. Ruby zal moeten accepteren wie ze is en het groots moeten aanpakken om haar geliefde school te beschermen.

Een hilarische, hartverwarmende animatiefilm over een verlegen tiener die erachter komt dat ze tot een koninklijke familie van mythische krakens behoort. Van de makers van Shrek en Chicken Run, DreamWorks Animation. Onder regie van Kirk De Micco.

DONDERDAG 19 OKTOBER 2023

JEUGDFILM

AANVANG 14:00 UUR

ENTREE € 8,50 incl. limo en lekkers