JEUGDTHEATERHUIS – Een Wintervertelling! naar Charles Dickens (en onszelf) (7+)

In de familievoorstelling Een Wintervertelling! naar Charles Dickens (en onszelf) gaan de jongeren van het Jeugdtheaterhuis aan de haal met het wereldberoemde A Christmas Carol uit 1843. Voorafgaand is er een gratis Theaterworkshop en na de voorstelling een sing-along!

Een Wintervertelling!, naar Charles Dickens (en onszelf) wordt gespeeld door jongeren van de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis. Maar… ze maken het van NU! Ze stellen vragen bij het verhaal van Dickens en delen hun eigen ervaringen met elkaar en het publiek. Hoe zit het eigenlijk met Scrooge: hoe kan het dat hij eerst zo’n hebzuchtige vrek is en daarna zijn geld weggeeft? Kan iemand eigenlijk wel veranderen? En waardoor zijn de spelers zelf geworden wie ze nu zijn?

De talentvolle acteurs laten zien wat ze in huis hebben: van dansen tot spoken word en van theater tot rocken in een bandje! Laat je meenemen in deze aanstekelijke, tegendraadse én grappige voorstelling geschikt voor iedereen van 7 jaar en ouder.

“Iedereen heeft een eigen verhaal, goed of slecht, en ik vind dat die verhalen gehoord moeten worden. Misschien herken jij je erin… en dat laat zien dat niemand alleen is!” – Jan, speler Een Wintervertelling!

TIP! Doe vooraf mee met de gratis Theaterworkshop en de sing-along ná de voorstelling!

Vooraf is er een “Theaterworkshop om het warm of koud van te krijgen”, verzorgd door Lianne Loos, docente van het Jeugdtheaterhuis. LET OP! Er is slechts plek voor 30 deelnemers dus wees er vlug bij! De workshop duurt 50 minuten en start om 14:00 uur in lokaal 104 op de 1e etage. Iedereen van 7 tot 107 mag meedoen, of je nu theater-ervaring hebt of niet! Kom jij de Scrooge in jezelf ontdekken? Na de voorstelling is er voor alle bezoekers een gezellige winter-sing-along in het Grand Café/ foyer.

DINSDAG 3 JANUARI 2023

JEUGD & FAMILIE

WORKSHOP 14.00 – 14.50 uur (gratis deelname, vooraf aanmelden via een mailtje naar communicatie@evertshuis.nl beperkt plek en vol=vol)

VOORSTELLING 15.00 – 16.15 uur

Sing-along 16.16 uur – 16.30 uur

ENTREE € 10,00 / € 9,00 voor leerlingen JTH

DUUR VOORSTELLING 75 minuten zonder pauze

Foto Jeugdtheaterhuis/ Martine Eshuis

Meer info over lessen van het Jeugdtheaterhuis in het Evertshuis voor kinderen van 4 t/m 12 jaar vind je HIER>

Fotografie: Raymond de Vries