Joost Spijkers – Hotel Spijkers

GENOMINEERD VOOR DE POELIFINARIO 2022!! WINNAAR CABARETPRIJS POELIFINARIO 2018 & ANNIE M.G. SCHMIDTPRIJS 2021. Een sublieme cocktail van vreugde, verdriet en verlangen… schreef de jury van de Poelifinario over het vorige programma van Joost Spijkers. Dat belooft wat voor dit fonkelnieuwe muzikale theateravontuur!

HOTEL SPIJKERS is de nieuwe avondvullende muziektheatervoorstelling van Joost Spijkers en zijn band. Een eenmansopera over levenshonger: het verlangen naar samenzijn en hoe het in leven houden van herinneringen vrijheid brengt. Gezongen, gespeeld, gedanst en verteld door Joost Spijkers. Teksten zijn speciaal geschreven door toneelschrijver Peer Wittenbols. De muziek bestaat uit bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuw geschreven composities van Arend Niks, Stanislav Mitrović en Joost zelf.  

In HOTEL SPIJKERS loopt een man geschrokken en verdwaasd de lobby van een hotel binnen. Zijn kleding druipt van het water en hij zit onder de butsen en de schrammen. Over zijn arm hangt zijn kleddernatte trouwpak. Hij slaat op de hotelbel en wacht op de nachtportier. Het orkest in de lobby speelt onverstoorbaar door. Tijdens het wachten flitst het leven van de man aan hem voorbij. Een hartstochtelijke ode aan de levenden én de doden uit zijn geschiedenis. Hier in dit obscure hotel, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt er samen eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren… 

DONDERDAG 13 OKTOBER

KLEINKUNST/ THEATERCONCERT

AANVANG 20:00 uur

ENTREE € 22,50 incl. drankje

Persquotes over HOTEL SPIJKERS: 

de Volkskrant ****  ‘HOTEL SPIJKERS is van hoog niveau.’ 

I Love Theater ‘Hij bezingt al zijn lief en leed. Met humor, met ironie, brutaliteit, maar vooral met een knipoog.’ 

Theaterkrant ‘HOTEL SPIJKERS is een meer dan waardige opvolger van Spijkers 2. Je boekt er met plezier nog een nachtje bij…

Met: Joost Spijkers, Arend Niks, Arno Bakker, Andreas Suntrop, Stanislav Mitrović. Regie en Beeld: Titus Tiel Groenestege. Tekst: Peer Wittenbols, Joost Spijkers . Muziek: o.a. Joost Spijkers, Stanislav Mitrović, Arend Niks.