Julika Marijn – Etty Hillesum, dat onverwoestbare in mij

Onder voorbehoud in verband met de coronamaatregelen.

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven – genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot- spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.

In Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij wekt Julika de schrijfster tot leven. Zij deed dat al eerder in haar veelgeprezen voorstelling In duizend zoete armen. Bij herlezing van Hillesums werk werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met het lijden en hoe zij ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien. Met een hernieuwde blik richt Julika spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

Bij KRO-NCRV is een tweeluik over Julika Marijn/Etty Hillesum in het tv-programma Jacobine verschenen. Terugzien? Ga dan naar DEZE LINK>>

VRIJDAG 30 APRIL 2021

TONEEL

AANVANG 20:30 uur

ENTREE € 20,00 incl. drankje

Foto: Diederik van Vleuten