UITVERKOCHT! Kunstbus – Rijksmuseum Amsterdam

De verrassingsbestemming is bekend…. het wordt het Rijksmuseum in Amsterdam met de speciale Frans Hals Expositie. Reserveer nu uw tickets!

Frans Hals was een van de meest bepalende schilders van de 17de eeuw. Zijn eigenzinnige, losse schilderstijl werd zo invloedrijk dat je bijna zou vergeten dat hij hier de grondlegger van was. Vanaf 16 februari 2024 te zien in het Rijksmuseum.

Uit het enorme oeuvre van Frans Hals is een selectie van zo’n 50 sleutelwerken gemaakt. Deels uit de eigen collectie van het Rijksmuseum (zoals De vrolijke drinker en Portret van een stel) en deels dankzij bijzondere bruiklenen. Centraal in de tentoonstelling staat de stijl van Frans Hals, die even los als levendig was. Een stijl die hem aanzien gaf en waarmee hij wordt gezien als voorloper van het impressionisme.

WIE WAS FRANS HALS?

Frans Hals werd tussen 1582 en 1584 in Antwerpen geboren als zoon van een wever. In 1585 vluchtte het gezin voor de Spanjaarden en kwam terecht in Haarlem. Daar werd Frans opgeleid door schilder Karel van Mander. In 1610 werd hij lid van het Haarlemse schildersgilde en zelfstandig kunstschilder met leerlingen en assistenten, onder wie Judith Leyster. Frans Hals werd beroemd, bewonderd en soms verguisd om zijn ‘ruwe stijl’. Hij schilderde vooral portretten, waaronder ook meesterlijke schuttersstukken. Frans Hals stierf in 1666 en ligt begraven in de Grote Kerk in Haarlem.

De vrolijke drinker – Frans Hals

DONDERDAG 21 MAART 2024

VERTREK 09:00 uur vanaf NS Station Bodegraven

ENTREE €45,00/ €32,50 met museumkaart* (reserveren kunstbus kan tot uiterlijk MAANDAG 12 FEBRUARI)

De reis is inclusief vervoer, entree en rondleidingen.

*De Vriendenloterijkaart IS NIET GELDIG, omdat dit onze keuze voor musea te veel beperkt. U ontvangt alleen korting voor de Kunstbus wanneer u in het bezit van een Museumkaart bent.