UITVERKOCHT!! Kunstbus Oosterhout – Kunst in de Heilige Driehoek

Bea, Rien, Piet en Josephine hebben er ontzettend veel zin in om u weer te mogen begroeten en mee te nemen op deze eerste Kunstbusreis van dit jaar!

De ONLINE KAARTVERKOOP is gestart! Er kunnen geen kaarten worden gekocht of geruild via de theaterkassa in verband met het coronaprotocol. Als u nog een voucher open heeft staan, dan kunt u ook telefonisch kaartjes reserveren op werkdagen tussen 9 en 12 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de bus, dus reserveer snel! De kaartverkoop sluit op 15 juli. Een corona vaccinatiebewijs meebrengen is verplicht, hierop zullen de vrijwilligers van de Kunstbus bij vertrek controleren.

Deze expositie, de 2e Biënnale, vindt plaats in delen van de kloostergebouwen, kloostertuinen, kloosterkerken en in andere monumentale gebouwen van de Heilige Driehoek. Bekende kunstenaars en jong talent uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd hun werk te presenteren. De helft van de getoonde werken is bestaand werk, de andere helft is nieuw dat speciaal voor deze Biënnale en de bijzondere plek gemaakt is.

Bezoekers volgen een wandelroute, waarvan een groot deel van de kunst zich in de buitenlucht bevindt. De kunstenaars maken veelal gebruik van de prachtige omgeving. Zo zijn bomen voor de jonge Vlaamse kunstenaar Leendert Van Accoleyen (BE) een geliefd materiaal. Joost Conijn (NL) laat tussen de bomen bij de Paulusabdij een door hem zelf gebouwde oranje vliegtuig zweven.. Voor de prachtige bomenlaan die de kloosters met elkaar verbindt heeft Job Koelewijn (NL) een geluidsinstallatie ontwikkeld, zodat ook de wandeling zelf deel wordt van de ervaring. Beeldhouwer Tom Claassen (NL) liet zich door de katholieke omgeving van de Heilige Driehoek inspireren tot nieuwe vormen Overige kunstenaars zijn o.a. Maria Blaisse (NL), Guido Geelen (NL), Berlinde De Bruyckere (B) en Bill Viola (VS).

KUNSTBUS OOSTERHOUT

DONDERDAG 12 AUGUSTUS 2021

VERTREK 9:00 uur vanaf NS Station Bodegraven

ENTREE €37,50 of €26,50 met museumkaart (inclusief vervoer, entree en rondleidingen)*

*Meebrengen van een geldig corona vaccinatiebewijs is verplicht