Kunstbus ‘Beelden aan Zee’ in Scheveningen en ‘De Zwarte Tulp’ in Lisse

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen

Dit museum werd gesticht door het verzamelaars echtpaar Scholte. Beelden aan Zee werd gebouwd in een duin en ligt ook nog eens aan de boulevard. De architect Wim Quist heeft een schelp voor ogen gehad bij het ontwerp. Binnen openbaart zich het gebouw met diverse zalen en terrassen en altijd zicht op de Noordzee. De tentoonstelling (verwacht) gaat over de beeldhouwster Theresia van der Pant en kunstenaar Elmar Trekwalder die met zijn beelden “Tuin der lusten” een verzameling beelden van gebakken en geglazuurde klei tentoonstelt.

Museum de Zwarte Tulp in Lisse

De bloembollenteelt en de kunst die daardoor is geïnspireerd is het thema van ‘De Zwarte Tulp’ gelegen in het hart van de bollenstreek. Er worden schilderijen geëxposeerd met bollenvelden en stillevens van bolgewassen.  Daarnaast zie je hoe de bloemen van bolgewassen zijn gebruikt als versieringsmotief voor objecten van zilver glas, porselein en meubels.

DONDERDAG 21 APRIL 2022

Vertrek: 09:00 uur vanaf NS Station Bodegraven

Kosten: €37,50/ €26,50 met museumkaart*

RESERVEREN VAN TICKETS tot uiterlijk MAANDAG 18 APRIL 2022

*coronatoegangsbewijs en mondkapje zijn verplicht (of de dan geldende landelijke maatregelen). De reis is inclusief vervoer, entree en rondleidingen.