Kunstbusreis Uden en Utrecht

Museum Krona in Uden

Dit museum ligt in een groene enclave aan de rand van Uden. Het maakt deel uit van een eeuwenoud abdijcomplex, dat deels door zusters Birgittinessen wordt bewoond. In deze unieke omgeving wordt een van de mooiste collecties religieuze kunst van Nederland getoond. Tot de rijke collectie behoort een groep laatmiddeleeuwse beelden, een verzameling iconen, zilver en hedendaagse kunst.

Met kunst, klooster en kruidentuin vertelt het museum verhalen, die hun oorsprong kennen in het Christendom. Een rijke religie die van grote invloed is op onze geschiedenis en cultuur. En waarvan de invloeden nog steeds merkbaar zijn in ons dagelijkse leven.

Museum Speelklok in Utrecht

Museum Speelklok neemt je mee in de wondere wereld van de eeuwenoude zelf spelende muziekinstrumenten en laat alle bezoekers iedere dag verrassende en vrolijke muziek horen vanuit alle hoeken van het museum.

In 1954 ontstond er vanuit de Kring van Draaiorgelvrienden en ‘Stadsontspanning Utrecht’ de grote wens om een museum voor draaiorgels, speeldozen en andere mechanische muziekinstrumenten te starten. In 1984 verhuisde het museum nogmaals, nu naar de geheel gerestaureerde middeleeuwse Buurkerk. Hier is Museum Speelklok, zoals de naam inmiddels luidt, tot op de dag van vandaag gehuisvest.

DONDERDAG 24 FEBRUARI 2022

Vertrek: 09:00 uur vanaf NS Station Bodegraven

Kosten: €37,50/ €26,50 met museumkaart*

RESERVEREN VAN TICKETS kan tot uiterlijk MAANDAG 21 FEBRUARI.

*coronatoegangsbewijs en mondkapje zijn verplicht (of de dan geldende landelijke maatregelen). De reis is inclusief vervoer, entree en rondleidingen.

©foto: museum Speelklok