Kunstbusreis – Rotterdam

Let op! De datum is verschoven van donderdag 18 november naar donderdag 9 december 2021. Uw kaartje blijft gewoon geldig.

DEPOT BOYMANS VAN BEUNINGEN

Pal naast het museum Boymans wordt begin november het Depot Boijmans Van Beuningen geopend. De hele collectie wordt – dat is een wereldprimeur – toegankelijk voor het publiek. Het ontwerp van de Rotterdamse architect Winy Maas van architectenbureau MVRDV reikt met zijn veertig meter zo hoog als de museumtoren van het nu in renovatie zijnde museum. Het biedt  bezoekers vanaf de gratis toegankelijke daktuin met restaurant een prachtig panorama op de stad en zijn haven. Om het gebouw van binnen net zo spectaculair te maken als de spiegelende buitenkant, worden in de hoge atrium vitrines geplaatst vol kunstwerken die zijn te bekijken vanaf zigzag trappen en de verdiepingsvloeren.

DOUANE & BELASTINGMUSEUM
De bijzondere collectie van dit museum omvat 45.000 objecten waaronder schilderijen, zilverwerk, ambtskleding, smokkelobjecten, meet- en weeginstrumenten. Twee unieke objecten zijn ‘Het koffertje van Lieftinck’ welke vlak na de tweede wereldoorlog werd aangeschaft en het ‘slikkerstoilet’ dat nog jarenlang dienst deed op Schiphol.

DONDERDAG 9 DECEMBER 2021

Vertrek: 09:00 uur vanaf NS Station Bodegraven

Kosten: €37,50/ €26,50 met museumkaart*

*inclusief vervoer, entree en rondleidingen. meebrengen van uw coronatoegangsbewijs is verplicht.