Mr. Gerard Spong – Duivelskunstenaar

ONDER VOORBEHOUD i.v.m. CORONA / 1,5 meter MAATREGELEN. 

De juridische strijd tussen strafadvocaat en officier van justitie is vaak fel, scherp en intens. Gewapend met woorden kruisen zij de degens over feiten en hun juridische betekenis. Met hun botsende opvattingen dragen zij bij aan het rechterlijk oordeel over de verdachte én aan de invulling van begrippen als moord, doodslag en verkrachting.

Een duivelskunstenaar beheerst een vaardigheid of kunst met griezelige perfectie. Welhaast voor velen een soort magiër. De strafadvocaat die zijn vak perfect meester is, probeert eveneens op bijna magische wijze beelden en overtuigingen, vooral die van de rechter, te beïnvloeden en te kantelen. Met zorgvuldig gekozen argumenten en met gevoel voor drama bindt hij de strijd aan met het openbaar ministerie.

Na het succesvolle theatercollege ‘In Vertrouwen’, waarin Gerard Spong over zijn beroep sprak, gaat hij in zijn nieuwe voorstelling ‘Duivelskunstenaar’ daadwerkelijk pleiten in waargebeurde klemmende strafzaken, te weten een moordzaak en een verkrachtingszaak. Het publiek in de zaal, jij dus, fungeert als rechter. Voordat je het vonnis velt, krijg je uitleg over de juridische voetangels en klemmen en over de belangrijkste bewijs- en schuldvragen in een moord- en verkrachtingszaak. Als rechter moet je daarnaast ook de straf bepalen. Bijzonder is dat Mr. Spong twee rollen speelt: die van officier van justitie én die van advocaat. Jij moet dus beslissen in welke hoedanigheid hij jou weet te overtuigen of aan het twijfelen brengt.

Aan het eind hoor je het echte vonnis. Kortom, een levendige theatervoorstelling over strafrecht waaraan je zelf actief deelneemt.

VRIJDAG 12 FEBRUARI 2021

THEATERCOLLEGE

AANVANG 20:30 uur

ENTREE € 24,00 incl. drankje 

 

Foto Emma Pille