n00b – n00b speelt n00b (try-out)

Het duo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) won vorig jaar het Amsterdams Kleinkunst Festival en ze namen daarmee de publieksprijs en de Wim Sonneveld prijs in ontvangst. Nu duiken de dames het theater in met hun allereerste avondvullende voorstelling. n00b speelt n00b gaat over het zijn van een n00b. Een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody.  
 
Schakelend van de ene naar de andere scène laat n00b je zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. Humor in een modern jasje. Losers waar je een hart voor krijgt. Met muziek welke je mee kan zingen en achterover geslagen naar kan kijken. De avond waar je met je onzekere zusje, de boys van Albufeira en met de minnaar van je vader naartoe wilt. Cabaret voor en door de n00bs van deze wereld, een ode aan de eenling en een hartverwarmende trip.  

VRIJDAG 2 DECEMBER 2022

CABARET

AANVANG 20:00 uur

ENTREE € 18,50 incl. drankje

 Interview door Saskia Smith:

‘Een ontroerend komisch duo dat opvalt met soms schaamteloze teksten en het snelle schakelen tussen verschillende rollen en scènes.’ Dat stond in het juryrapport van het Amsterdamse Kleinkunst Festival dat Laura en Isabelle in 2021 wonnen. Isabelle: ‘We maken cabaret voor iedereen, het is op een bepaalde manier laagdrempelig.’ Laura: ‘De situaties die we spelen schuren, maar zijn ook heel herkenbaar.’ Die eerste prijs was voor hen tevens een bevestiging dat ze op de goede weg zijn. n00b betekent nieuweling en is een term uit het gamen. Het wordt gebruikt om aan te geven dat iemand nieuw is en dus nog niet alle omgangsvormen en regels kent.

Isabelle: ‘We omarmen dat we die newby, the new kid on the block, zijn. Een n00b kan overigens ook als loser worden gebruikt, maar wij zien het vooral positief.’ Laura: ‘We hebben een hekel aan pretentieuze dingen, we voelen onszelf ook wel een beetje sukkels, dus in die zien zijn wij ook gewoon n00bs. Het is ergens ook wel lekker om je daarachter te kunnen verschuilen. Je komt als nieuweling er nog mee weg als dingen niet lukken.’ Isabelle: ‘We durven ook beiden schaamteloos te zijn, dat is denk ik het sterkste punt van n00b, dat we onszelf helemaal durven te laten zien.’ 

Met: Laura Bakker en Isabelle Kafando 
Tekst: Laura Bakker en Isabelle Kafando 
Regie: Peter van de Witte 
Foto: Mark Engelen  

Website: www.n00bofficial.nl