Nadja Filtzer – Mijn Zwervend Hart

Deze voorstelling is verplaatst van 21 maart 2020 naar 11 februari 2021. Uw tickets blijven geldig. Bent u verhinderd, dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen via info@evertshuis.nl. Bedankt voor uw begrip!

In ‘Mijn Zwervend Hart’ neemt Nadja het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de pogroms van Stalin. Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder, op zoek naar een plek om te (over)leven. Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, Russische en Latijns Amerikaanse volksmuziek.

Nadja brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven in gespeelde en gezongen scenes. Zo is ‘Mijn Zwervend Hart’ niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis, die zich steeds herhaalt.

Met zelfrelativering en humor laat Nadja zien hoe ze zich weet te bevrijden van familiepatronen en trauma’s en hoe ze droomt over een betere wereld, waarin mensen nooit meer hoeven te vluchten.

DONDERDAG 11 FEBRUARI 2021

MUZIEKTHEATER

AANVANG 20:30 uur

ENTREE € 17,50 (inclusief drankje)

Nadja Filtzer: Tekst, composities, zang en spel
Leo Bouwmeester: Composities en piano
Rob van de Meeberg: Regie
Gert Wantenaar: Accordeon
Recensies:

“Filtzer zet op indrukwekkende wijze haar Oekraïense oma en tante neer. Je voelt het verdriet dat de beide zussen hebben en je waant je terug in de tijd.Het Parool

“Het talent van voorvrouw Filtzer is groot, haar enthousiasme aanstekelijk en haar verhaal meeslepend.” 8 Weekly