Nhung Dam – 3 Miljoen voetstappen naar Sicilië om 20.30 uur

Actrice Nhung Dam en regisseur Koos Terpstra hebben de afgelopen maanden elke dag gelopen. Met het aantal afgelegde kilometers zouden ze op Sicilië aangekomen zijn, zonder ook maar ooit Amsterdam te hebben verlaten. Zoals Confucius zegt: “De weg zelf is je bestemming.” In deze wandelreis liepen ze naar Keulen, langs Liechtenstein, staken ze de Italiaanse grens over richting Como.

“Onderweg worden we soms andere mensen. We moeten ons opnieuw voorstellen aan onszelf. Alles kan, alles mag, op deze reis. We komen overal en ondertussen wordt de rugzak leger of zwaarder.” De wil is er, de liefde is er. Want je kunt voor alles bang zijn. Maar dat gaan we niet doen. Wees niet bang. Niet meer in de schaduw staan of je verstoppen. Op zoek naar het geluk. Een voorstelling om je in onder te dompelen.

DONDERDAG 19 NOVEMBER 2020

TONEEL

AANVANG 20:30 uur

ENTREE € 19,50 inclusief drankje mee in de zaal

DUUR 60 minuten (zonder pauze)

Nhung Dam (1984) is actrice, theatermaakster en schrijfster. Na haar studie aan de Amsterdamse toneelschool & kleinkunstacademie, speelde ze bij diverse toneelgezelschappen en is ze regelmatig te zien in televisieseries zoals Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Dertigers. Ze schreef toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Haar debuutroman Duizend vaders verscheen bij De Bezige Bij.

Koos Terpstra (Texel, 1955) is schrijver en regisseur. Hij werkte bij verschillende toneelgezelschappen en was jarenlang artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel. Zijn stukken werden vertaald in het Duits, Engels, Frans en Zweeds.