Expositie ‘Kunst uit het Hart’

Als voorbereiding op het Feest van de Geest 2021 is er van 5 sept t/m 25 okt 2020 in het Evertshuis een expositie van de deelnemende kunstenaars. Het thema is ‘Kunst uit het Hart’Kunstenaars uit allerlei disciplines (schilderen, glaswerk, keramiek, beeldhouwen, fotografie) exposeren eigentijdse kunst. 

Feest van de Geest is een tweejaarlijks landelijk evenement van inspiratie en bezinning waarbij hedendaagse kunst, kerkarchitectuur en de eigentijdse boodschap van Pinksteren centraal staan. Voor de vierde keer zijn tussen Hemelvaart en Pinksteren 2021 zestien kerken in het Groene Hart geopend voor publiek. In Bodegraven zijn dat de Ontmoetingskerk, de Lutherkerk en de Willibrorduskerk. 

Deze EXPOSITIE is van 5 SEPT t/m 25 OKT 2020 gratis te bezichtigen tijdens openingstijden* van het EVERTSHUIS. 

*Van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10 tot 14.00 uur. Bij voorstellingen, films of overige activiteiten ook in de avond. 

Mindscape-1 / Margreet-Scholten

Maria van ’t Hullenaar / Kraterkom

Uitstorting van de Heilige Geest / Karin van Leeuwen

Vanuit-het-hart / Ineke-Smienk

 

Data Feest van de Geest 2021: 

donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag), zondag 16 mei, zondag 23 mei (1e Pinksterdag), maandag 24 mei (2e Pinksterdag) 

Locaties: diverse kerken in het Groene Hart 

De open kerken zijn een uitnodigende inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar hedendaagse kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof, zingeving en recreatieve ontspanning. Meer informatie kunt u  vinden op www.feestvandegeest-groenehart.nl