OPERABUS Amsterdam – Der Freischütz van Carl Maria von Weber

“Een riskante deal met de duivel…”

Het verhaal van Der Freischütz ademt met zijn duivels, geesten en andere griezels volop de sfeer van de Romantiek. Maar we zien ook een ambitieuze jonge kerel die alle geluk verwacht van een prachtige koningsdochter. Daarvoor moet hij echter een strijd leveren met een bekrompen samenleving die vasthoudt aan de bestaande orde en tradities. In Der Freischütz staat de oude wereld tegenover een nieuwe. Hoeveel van de tradities en gewoontes wil men behouden? Wat willen we veranderen? En wie gaat ons daarbij helpen?

Met Der Freischütz schreef Carl Maria von Weber (1786-1826) zijn beroemdste werk. Naast romantische aria’s, prachtige liederen en koren, bevat dit werk aangrijpende atmosferische muziek. Zij verenigt de liefelijkheid en het geweld van de natuur met de roerselen van de menselijke ziel. En met zijn verklanking van de donkere machten in de Wolfschlucht-scène creëerde Weber een muzikale schildering die ook de grootste componisten na hem jaloers maakte.

Aanvullende informatie:

Op de 5e rang zit u op het 2e balkon links of rechts. Op de 4e rang zit u op het 2e balkon midden. De Operabus staat om 17.00 uur klaar op de parkeerplaats bij Zalencentrum De Brug, Dunantlaan 1, Reeuwijk en vertrekt daar precies om 17.15 uur. Bij de parkeerplaats van NS-Station Bodegraven vertrekt de bus om 17.30 uur. De operabus zet u af voor de ingang van de Stopera. Operaliefhebber R.J.(Rob) Kraaipoel en vrijwilliger van het Evertshuis maakt u wegwijs in de Stopera. Van uw plaats is de boventiteling in het Nederlands goed te volgen. TOSCA begint om 19.30 uur. Het Operagebouw gaat om 18.30 uur open.

DINSDAG 21 JUNI 2022

OPERABUS Der Freischütz naar de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam

ENTREE 5e rang € 68,00 of 4e rang € 92,00 (inclusief busreis)*

VERTREK 17.15 uur Zalencentrum De Brug Reeuwijk / 17.30 uur NS Station Bodegraven

*Wijzigingen onder voorbehoud i.v.m. de coronamaatregelen. Uw ticket blijft geldig.