Pieter Jouke – Gloeiende Plaat

In verband met de maatregelen rondom het corona virus is deze voorstelling verplaatst van 28 maart naar 18 juni 2020. Uw tickets blijven geldig. Mocht u verhinderd zijn neem dan even contact met ons op via info@evertshuis.nl 

Bedankt voor uw begrip!

Pieter wil de wereld graag een stukje beter maken. Maar ja, dan zal hij die wereld eerst even beter moeten begrijpen. En dat is lastig, want meestal leeft hij in zijn eigen wereld. In een hoofd dat bol staat van de gedachten. Van de hersenactiviteiten. De gedachtespinsels. Continu vallen hem dingen op, schieten hem ideeën te binnen, slaat zijn fantasie op hol. In ‘Gloeiende Plaat’ spuit alles eruit.

Pieter Jouke kan een aardig potje rennen, maar zijn hoofd slaat nog hollender op hol. Dat weten we van ‘De Staat van Verwarring’, ‘Padoem Patsss’ en ‘Zondag met Lubach’. En nu ook van ‘Gloeiende Plaat’. Wat een wereld!

Een quote van Daniël Arends over Pieter: ‘Hij is briljant…zorg dat je er bij bent…mis het niet‘ 

DONDERDAG 18 JUNI 2020

Genre: cabaret

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 17,50 (met drankje) of € 13,00 (25% korting met de CABARET CARROUSEL)*

*Hoe werkt de Cabaret Carrousel? Vul eerst in met hoeveel personen je graag  wilt komen. Klik vervolgens door, vul je gegevens in en geef daarna jouw keuze uit 7 cabaretvoorstellingen aan. Laat je verrassen door nieuw en bekend cabarettalent!! Je hebt dit seizoen nog de keuze uit: Daan Boom en Pieter Jouke.

Kaarten reserveren via de CABARET CARROUSEL ga dan naar DEZE LINK>> 

RECENSIES

Volkskrant ‘Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme’ en ‘geniaal taalgrappig’. Diezelfde krant vergeleek hem met Woody Allen en Wim Helsen.

Theaterkrant **** Alsof hij de grens tussen cabaret, toneel en literatuur opzoekt’ en ‘Redeneren en argumenteren, dat is de kracht van dit virtuoze en innemende optreden’.

Parool  ‘Jouke heeft dus flinke thematische ankers uitgegooid. Gloeiende plaat is daarmee een wat traditioneler cabaretprogramma dan hij voorheen maakte, maar de woordspelingen en maffe gedachtes zijn zeker niet verdwenen’ … ‘In zijn conference over #MeToo, waarin hij overtuigend pleit voor het zoeken naar nuance, geeft hij Kevin Spacey een stevige trap na. Dankzij zijn gedrag moest het laatste seizoen van House of Cards herschreven worden. Je kunt hem dus los van eventuele veroordelingen sowieso een serieverkrachter noemen’

 

 

Foto: Thierry-Schut