Pieter Jouke – Laars Lappen

In verband met de maatregelen rondom het corona virus is de voorstelling ‘Gloeiende Plaat’ van 28 maart 2020 komen te vervallen. Hiervoor in de plaats speelt Pieter Jouke zijn nieuwste cabaretvoorstelling ‘Laars Lappen’ in het Evertshuis!! Uw tickets blijven gewoon geldig. Mocht u op deze nieuwe datum verhinderd zijn, dan vragen u vriendelijk even te mailen naar info@evertshuis.nl . 

Bedankt voor uw begrip!

In ‘Laars Lappen’ trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Volgens het NRC is: “Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn.” Zijn associaties zijn geestig en vindingrijk. Pieter linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept u uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in.

Allergie informatie: De voorstelling bevat: humor, woordspelingen, meta-humor, emotie-opwekkende teksten en mogelijk sporen van een mening en muziek. Tja, wat moet u nog meer weten. De titel zegt eigenlijk alles al. ‘GA DIE MAN ZIEN’ … aldus Dolf Jansen.

Pieter Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op tv bij het one-liners gezelschap van ‘ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. ‘De Taalstaat’ en ‘Zondag met Lubach’. 

VRIJDAG 16 APRIL 2021

CABARET

AANVANG 20.30 uur

ENTREE € 17,50 (met drankje) 

 

RECENSIES

de Volkskrant ‘Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme’ en ‘geniaal taalgrappig’. Diezelfde krant vergeleek hem met Woody Allen en Wim Helsen.

Theaterkrant **** Alsof hij de grens tussen cabaret, toneel en literatuur opzoekt’ en ‘Redeneren en argumenteren, dat is de kracht van dit virtuoze en innemende optreden’.

 

Foto: Thierry Schut