R11 (vh Willem Breuker Kollektief) – R11 vs the A.I. Robot 2020 Tour

ONDER VOORBEHOUD i.v.m. CORONA / 1,5 meter MAATREGELEN. 

Een ode aan componisten van filmmuziek voor sciencefiction films van vroeger tot nu.

Componist/arrangeur Bob Zimmerman (De Nieuwe Wildernis, Süskind, het Metropole Orkest en het populaire tv programma Maestro) en slagwerker/componist Rob Verdurmen (Willem Breuker Kollektief en het Zuidelijk Toneel) bundelen hun muzikale krachten en ideeën voor het realiseren van de R11 voorstelling over het gebruik van digitale technologie in de filmmuziek.

De technische mogelijkheden lijken onbegrensd. In bijna alle muziekgenres wordt er inmiddels veelvuldig gebruik van gemaakt en vaak zonder dat de luisteraar het nog opmerkt. Want wij zijn er totaal aan gewend, maar zeker ook door vérwend. Wat staat ons te wachten als Artificial Intelligence de filmmuziekcomponist én de uitvoerend musicus totaal overbodig maakt en wij allen alleen nog door de Composerbot gecomponeerde muziek te horen krijgen? Dit gaan wij tijdens de voorstelling samen met het publiek en composerbot Aimée onderzoeken.

Aan de hand van Bob’s arrangementen van bekende en minder bekende filmmuziek voor sciencefiction films uit de periode 1956 tot heden, aangevuld met speciaal voor de voorstelling door Rob gecomponeerde soundtracks, gaat R11 de technologische ontwikkelingen in beeld en geluid muzikaal vertalen tot een wervelend muziekspektakel. VJ Martijn Grootendorst ondersteunt het geheel in zijn karakteristieke stijl met onverwacht en onbekend filmmateriaal.

VRIJDAG 15 JANUARI 2021

MUZIEK

AANVANG 20:30 uur

ENTREE € 23,50 incl. drankje