Rik Hoogendoorn – OppasOpa (op locatie)

Deze voorstelling wordt op een bijzondere locatie gespeeld, dus niet in de theaterzaal van het Evertshuis. De locatie wordt later bekend gemaakt.

Rik Hoogendoorn is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past en daarmee toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s. Die nieuwe verantwoordelijkheid brengt hem herinneringen aan zijn eigen jeugd en vaderschap. Hij ziet overeenkomsten maar vooral verschillen tussen hoe er in drie generaties werd en wordt gedacht over het krijgen en opvoeden van kinderen en verwondert zich over de millennials die zich steeds meer ontpoppen als de watjes generatie.

In Oppasopa wordt menig kritische noot gekraakt over de helikopterouders van nu en maakt de kleinzoon kennis met de normen en waarden van zowel zijn groot- als overgrootouders wat resulteert in een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische momenten.

Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Academie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties. Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. 

ZATERDAG 19 JUNI 2021

TONEEL

AANVANG 20:30 uur

ENTREE € 20,00 (incl. drankje)

Foto: Roman Jans